FKA twigs - Eusexua Afterglow (2025)

Pop / Electronic

met Pink Pantheress

4. HARD (3:34)
  5. Cheap Hotel (3:32)
  6. Touch a Girl (3:00)
  7. Predictable Girl (2:26)
  8. Sushi (5:23)
  9. Piece of Mine (3:16)
  10. Lost All My Friends (3:45)
  11. Stereo Boy (4:52)
Twee dames die mij dit jaar enorm verrast hebben en zorgen voor een fraaie top 10 notering aan het einde van dit jaar (is althans de verwachting op dit moment): Rosalía en FKA twigs.

Albums die ergens wel in elkaars verlengde liggen ook.

En in het verlengde van EUSEXUA komt FKA twigs nu met EUSEXUA Afterglow. De titel laat al zien dat dit verder gaat waar EUSEXUA is gebleven.
Dat is natuurlijk best wel gevaarlijk, want het kan allemaal wel een beetje te veel worden zo in één jaar tijd en wellicht is het toch een soort 'leftovers' ook al wordt het zeker zo niet gebracht.

Ik denk dat het voor mij een beetje in de eerste categorie valt. Ook dit album bevalt me goed, maar ik merk wel dat EUSEXUA dusdanig intensief is dat het eigenlijk voldoende was voor nu. Dat album is zo gaan groeien en onder mijn huid gaan kruipen waardoor het niet voor niets tot mijn lievelingsalbums van dit jaar is gaan behoren.
Nu krijgen we er een flinke schep bovenop. Dat zou een luxe-probleem kunnen zijn natuurlijk, maar het voelt een beetje als een overdosis.

En wellicht zijn de nummers net een tikkeltje minder pakkend dan degene die we al kenden.

Is het daarmee dus een overbodig album? Absoluut niet. Net als EUSEXUA is het een meer dan uitstekend album, alleen vrees ik dat ik net wat sneller naar de voorganger zal grijpen omdat dat album nu eenmaal zo gegroeid is. Of deze dat precies zo gaat doen valt te bezien. De tijd zal het leren.

Laat ik het gewoon houden op wat het is: een zeer aangenaam toetje zo aan het einde van het jaar.

avatar van Thatorchie
Ik heb het dus helemaal verkeerd begrepen. Ik dacht dat Eusexua Afterglow gewoon een versie van het oorspronkelijke album zou zijn met enkele extra nummers, maar ik heb het dus mis. Dit is nog meer nieuw materiaal dan de latere versies van Charli XCX’s Brat. (Ik maak vooral deze vergelijking omdat beide Britse dames echt on the top of hun game zijn met hun laatste releases en behoorlijk wat uitgebracht hebben de afgelopen tijd.) Nu nog de tijd vinden om het de aandacht te geven die het verdient, want Eusexua zelf was al jaarlijstmateriaal en ben ik er nog steeds niet op uitgekeken. Het nummer met Oklou, de Française die ook dit jaar een toffe plaat had uitgebracht, was al veelbelovend.

avatar van MartinoBasso
Thatorchie schreef:

Om het nog iets verwarrender te maken, is er vandaag ook een andere versie van Eusexua verschenen waar een aantal tracks vervangen zijn door nieuwe tracks.

avatar van Thatorchie
MartinoBasso schreef:

Dus Euxesua zelf heeft dus ook nog een glow-up gekregen?

avatar van alexander-r
Insane kwaliteit en productiviteit van fka twigs man wtf

avatar van Outlaw88
Eusexua beviel best goed, maar dit is weer meer in de richting waar ik het liefst op zie bewegen. Als een warme deken voor mij, deze klanken.

avatar van alexander-r
Fka twigs heeft een beetje de vibes van the weeknd's eerste albums. Maar dan wat meer doordacht en meer gericht op tastbare emotie. Als iemand die Trilogy helemaal bovenaan (op dit moment, dat gaat in de nabije toekomst veranderen) zijn top 10 lijstje heeft staan, ga ik hier bijzonder lekker op. Tastbaar en ongrijpbaar tegelijkertijd, het liefst met een goede pomp serotonine stimulanten in de mix. Maar ook zonder dat bijzonder fijn om te luisteren!

avatar van Urbanoetang
Ik vind deze een stuk sterker dan Eusexua zelf zo op het eerste gehoor. Meer consistent, uitdagender etc.

avatar van hoi123
Ik vind hem ook sterker, maar zoals wel vaker gebeurt met rollouts van meerdere worpen in één jaar blijf ik rondlopen met het gevoel dat er tussen het materiaal van deze drie manifestaties van Eusexua een plaat bijeen te schrapen valt die écht geniaal zou zijn. Deze plaat kent minder dieptepunten dan Eusexua, maar ook hier is niet ieder nummer memorabel. Een album waar zowel de originele Striptease als Perfectly en HARD op stond had daarentegen ongetwijfeld tot mijn favorieten van 2025 gehoord. Desalniettemin ben ik blij dat twigs hier weer teruggrijpt naar haar wat experimentelere kant.

avatar van ArthurDZ
Stereo Boy, wat een afsluiter

MartinoBasso schreef:

En dat zijn best fijne nummers moet ik zeggen!

avatar van MartinoBasso
TOP 35 - Favoriete albums van 2025 // #32 FKA TWIGS - EUSEXUA AFTERGLOW

Een mooie, sexy en bij momenten best experimentele plaat van FKA Twigs, die me wat doet denken aan haar periode ten tijde van de ep's en LP1. 'Afterglow' ademt een andere sfeer uit dan het eerder uitgebrachte 'Eusexua' en klinkt voor mij daarom zeker niet als een album met leftovers. Zoals altijd het geval is bij Twigs, is de productie ook weer tiptop. Favoriete track : "Stereo boy".

avatar van alexander-r
Hard is zo'n vet nummer. Die productie is insane twigs past er naadloos op