Westside Gunn - Heels Have Eyes 3 (2025)

Label: Griselda

1. John Bishop Intro (1:11)
  2. Free Roleys (3:41)

8. Babas (1:58)
  9. Grey St. (0:58)
  10. Gus Smacker (2:39)

met Brother Tom Sos

11. John Bishop Outro (2:01)
avatar van Yestsida
Het minste deel van de trilogie.

Tot nu toe heeft Westside Gunn er een sterk 2025 opzitten met de releases van 12, Heels Have Eyes en Heels Have Eyes 2. Het eerste deel was een korte EP waar de kwaliteit van afdroop. Het tweede deel was groter op elk vlak, namen zoals Benny the Butcher Stove God Cooks en Brother Tom Sos tilden het project naar een nog hoger niveautje. Belangrijk bij WSG zijn ook steeds de producties, aangezien de gastheer absoluut niet de meest sterke rapper is.

Bij dat laatste wringt het schoentje net. Er staat geen noemenswaardige productie op waardoor Heels Have Eyes 3 vis noch vlees is. Eenmaal het project opstaat luistert het prima weg, nergens vind ik het echter spannend worden. Een intro, een outro én een interlude (Grey St.) op een projectje met een speelduur van 25 minuten is ook te veel van het goede.
De pret wordt ook gedrukt doordat vele nummers, noem bijvoorbeeld een Mankind of Tito Santana, eindigen met een soort interlude dat langer duurt dan 30 seconden.

In tegenstelling tot de vorige 3 projecten dat WSG dit jaar uitbracht zal ik dit niet veel meer opzetten.