DJ Premier & Ransom - The Reinvention (2025)

Label: TTT

1. Amazing Graces (2:36)
  2. A Cut Above (2:10)
  3. Rap Radar X Ransom (0:49)
  4. Chaos Is My Ladder (2:48)
  5. Forgiveness (3:43)
  6. Survivors Remorse (3:10)
  7. Reinvention (2:35)
avatar van Nr.4
Dit vind ik heel vet. Jammer genoeg weer zo kort. Voor een fysieke variant 50e neertellen voor 17 minuten is van de zotte.

avatar van Shelter
De producties zijn eigenlijk helemaal niet zo typisch DJ Premier, 1 a 2 tracks daargelaten. Maar hij heeft zijn stijl wat aangepast, klinkt vet en past fantastisch bij Ransom.
Sowieso hele dope rapper, inderdaad een wat langer album zou fantastisch zijn.

avatar van Yestsida
Toch een kleine teleurstelling.

Wanneer het nieuws naar buiten kwam dat Ransom en DJ Premier een collaboratiealbum gingen uitbrengen kon mijn geluk niet op. Vrij snel kwam de single Amazing Graces uit, zoals verwacht werd is dat een ijzersterk nummer. Ransom rapt subliem op een heerlijk pompende Preemo-beat, toch een ander soort productie dan we gewoon zijn van deze woordenbuiger.
Nu is het collaboratieproject er dan: The Reinvention. Jammer genoeg is het amper een album te noemen... 7 tracks (waarvan 1 een interlude is) met een totale speelduur van een lang kwartier. Nee, dit is best teleurstellend! Ze promoten het als een album, laten we echter eerlijk zijn dat dit gewoon een EP'tje is. Dat zou geen groot probleem moeten zijn, maar ik wou heel wat meer van deze twee heren.

Gelukkig is de kwaliteit er wel. We zijn zeer snel door gans The Reinvention, het is wel een kwalitatief ritje.

Ransom bevestigd track-per-track dat hij de beste rapper is dat momenteel nog muziek uitbrengt. De producties van Preemo knallen lekker door de speakers, van zijn scratches kan ik ook steeds onwijs genieten. Uiteraard levert hij niet meer dé kwaliteit van weleer, een zwakke beat bakt hij ook niet hoor.

Amazing Graces en Chaos Is My Ladder zijn Boom Bap-bangers, dit zijn toch producties dat we niet van Ransom gewoon zijn. Het gaat hem perfect af!
Hoedje af ook voor deze spitter voor zijn werk op de titeltrack. Inhoudelijk sterk... maar hoor hem daar eens rijmen? Verdomme, knap hoor!

The Reinvention is een sterk projectje geworden, eentje dat ik al veel beluisterd heb. Het mocht van mij jammer genoeg (veel) langer duren!

avatar van MAS
MAS
Nr.4 schreef:

Ik snap sowieso niet waarom er zo veel extreem korte albums worden gemaakt.. Dat zijn voor mij doorgaans projecten die ik over een jaar weer vergeten ben.

avatar van thomzi50
Nee, ik snap dat ook niet. Ik beluister dit wel met plezier, maar aan alles voel je dat het klein is: gewoon wat nummers die samen zijn gevoegd en nog geen twintig minuten vullen, en daarmee nergens de sfeer oproepen die een album kan oproepen. Jammer, want er zitten echt toffe momenten tussen, zoals de openingstrack.
Ransom is inderdaad een goeie, soepele MC, overtuigend en stijlvast, al ben ik niet zo enthousiast over hem als sommige andere gebruikers over deze site (daardoor mist hij voor mij toch net iets extra's, iets speciaals). Ik ga wel eens ander werk van hem checken.
Premier kan voor mij eigenlijk nooit iets verkeerd doen, ook hier niet, al is hij duidelijk weleens geïnspireerer geweest.

avatar van Shelter
thomzi50 schreef:

Maar wel toonvast en zorgvuldig gemaakt

avatar van thomzi50
Dit bericht snap ik niet volledig, al ben ik het wel met je eens.