Ronnie Lane - See Me (1980)

Label: GEM

1. One Step (3:34)
  2. Good Ol' Boys Boogie (3:31)
  3. Lad's Got Money (4:57)
  4. She's Leaving (3:41)
  5. Barcelona (5:15)

met Eric Clapton

6. Kuschty Rye (4:10)
  7. Don't Tell Me Now (2:52)
  8. You're So Right (2:22)
  9. Only You (4:03)
  10. Winning with Women (4:08)
  11. Way Up Yonder (2:50)
avatar van nlkink
Dit is het vierde en laatste studio album dat Ronnie Lane uitbracht na zijn vertrek uit The Faces, in 1973. Zijn solo carrière in het Verenigd Koninkrijk ging vliegend van start met de succesvolle single 'How Come'. De opvolgende single, 'The Poacher', haalde de top 40 maar kwam niet verder omdat de plaat geen televisie exposure kreeg door stakingen. Het eerste album van Lane was dankzij de twee voornoemde singles redelijk succesvol. De twee daaropvolgende albums, 'Ronnie Lane's Slim Chance' en 'One For The Road' doen niet onder voor het eerste album. En dat is wat er precies aan deze plaat mankeert. Het is allemaal wat gladjes geproduceerd. De muziek van Ronnie Lane op de eerste drie albums klink spontaan. Dat kan haast niet anders want alles was opgenomen op zijn boerderij Fishpool Farm. Sommige tracks werden zelfs buiten opgenomen. Je hoort de wind langs de microfoons ruisen op het titelnummer van het eerste album. Op 'Harvest Home' van het album 'One For The Road' hoor je kinderen joelen en spelen als de muziek langzaam het einde nadert. Het geeft de muziek iets ongekend intiems mee. Het album 'See Me' klinkt onbedoeld wat afstandelijk. Ook lijkt het alsof Ronnie een beetje door zijn ideeën heen was. Het nummer 'Only You' was eigenlijk een outtake van de sessies voor het 'Rough Mix' album dat Ronnie samen met Pete Townsend opnam. Hier staat het als volwaardige track op een album. Een matig nummer. Wel weer prachtig zijn de door Pete Townsend geproduceerde single 'Kuschty Rye' en het met hulp van Eric Clapton opgenomen 'Barcelona'. Wat mij betreft deze aanschaffen als je de andere drie albums al in je bezit hebt. Na dit album zou Lane nooit meer de studio induiken voor een solo album.