Fatboy Slim - Better Living Through Chemistry (1996)

Dance / Electronic
Label: Skint

1. Song for Lindy (4:50)
  2. Santa Cruz (7:30)
  3. Going Out of My Head (5:14)
  4. The Weekend Starts Here (6:41)
  5. Everybody Needs a 303 (5:49)
  6. Give the Po' Man a Break (5:50)
  7. 10th & Crenshaw (4:20)
  8. First Down (6:18)
  9. Punk to Funk (4:57)
  10. The Sound of Milwaukee (6:18)
  11. Michael Jackson * (5:49)
  12. Next to Nothing * (7:16)
avatar van Jordy
Leuk, maar erg simpel...

avatar van NERD
Inderdaad heel pril. Maar toen ik nog niet zo veel wist over Fatboy Slim verbaaste ik mij dat veel van "die bekende tv tunetjes" met name van o.a. Eurosport van deze CD komen.

Song For Lindy, Santa Cruz en Going Out Of My Head zijn mijn favorieten

4 sterren

avatar van NERD
Zoals al bij On the Floor... gestart, bij mij stopt de CD bij 10 nummers. Laatste nummer is dus "The Sound of Milwaukee".

Iemand anders?

Santa Cruz is een mooi nummer. Heel anders dan de stijl waarmee hij uiteindelijk doorbrak. Verder heb ik niet zoveel met FBS.

avatar van NERD
Anders? Meen je dat nou? Ben het met je eens dat het een heel goed nummer is, misschien wel mijn favoriet van de BLTC CD, maar anders?

Ik heb het nummer al zeker 5 jaar niet meer gehoord, maar in mijn herinnering (zeker met de video erbij) was het veel duisterder en ontoegankelijker dan de hapklare brokken waar hij later hits mee scoorde.

avatar van FunkStarr
NERD schreef:

Dat is zonde, want persoonlijk vind ik het laatste nummer (Next To Nothing) echt goed. Sowieso is dit een sterk album van Fatboy Slim, Song For Lindy vind ik ook heel gaaf bijvoorbeeld. Staan eigenlijk maar een paar mindere nummers op.

avatar van dj maus
Song For Lindy en Everybody Needs A 303 zijn wel echt van die 96 anthems. Heerlijk dat rave-pianootje in Lindy. Wel erg gedateerd natuurlijk.

Voor de rest natuurlijk veel erg repetitieve nummers, die soms wel op erg leuke samples gebaseerd zijn.

Op de versie die ik heb, heet het nummer 'Micheal Jackson' , 'Es Paradis'. Klopt dat?

avatar van Arrie
Volgens Wikipedia is dat de Japanse bonustrack, maar volgens mij is dat niet hetzelfde nummer als Michael Jackson.

avatar van FunkStarr
Blijft een aardige cd, maar de opvolgers waren beter naar mijn mening, deze is toch wel gedateerd.
Song for Lindy blijft wel een leuke track, en bonustrack Next to Nothing is ook beter dan de gemiddelde Fatboy track, maar verder is het allemaal nogal saai...4* was dan ook weer veels te positief van mijn kant, ik ga van 4* naar 3*.

avatar van RogerV
Een goed begin van een latere held

avatar van Admiraalsvis
Zeer sterke plaat in mijn ogen, ik heb deze in de nineties toch behoorlijk grijs gedraaid. Ik luister er nog steeds er graag naar, alhoewel het inmiddels wat simpel overkomt. Maar soms is simpel ook geniaal......:-)