Van Halen - Live at Wembley 1995 (2025)

Alternatieve titel: Live at Wembley Stadium, London, England, June 24, 1995

geen stemmen

Label: Rhino

1. The Seventh Seal (5:36)
  2. Feelin’ (6:51)
  3. Ain’t Talkin’ ‘bout Love (3:59)
  4. Guitar Solo (5:00)
  5. You Really Got Me (2:58)
  6. When It’s Love (5:21)
  7. Jump (4:56)
  8. Right Now (7:00)
avatar van gigage
De bonus disc van Balance zo te zien.

avatar van OzzyLoud
gigage schreef:
De bonus disc van Balance zo te zien.

Klopt, als onderdeel van cd2 rarities.
Ik beschouw mijzelf als een die hard VH fan maar ik ga dit echt niet nog eens apart kopen......
Productioneel is het wel sterk maar ik heb wel zo'n vermoeden dat er een geluidsband onder zit die een "live" gevoel moet creëren.

avatar van vielip
Gaaf dat dit als losse release wordt uitgebracht!
Heb deze nummers jarenlang op een bootleg cd gehad, alleen in een andere volgorde volgens mij. Ik meen me te herinneren dat het geluid geweldig was. Radio opnames? Zou zomaar kunnen. Alleen om het machtige Seventh seal live in huis te hebben is aanschaf al te overwegen. Minpuntje is wat mij betreft het gemis van meer nummers van Balance.

avatar van haythijs
Ook ik heb destijds een soundboard bootleg van deze waar echter Feeling en Eddie zijn solo op ontbreken, deze had zeker een fijne geluidskwaliteit.
Nouja, deze maar eens oppikken, voor de heb kan het nooit kwaad.
En stiekum hoop ik dat de show uit Arnhem ooit nog eens mooi opgepoetst wordt. Niet dat de cd die ik heb slecht klinkt. En nog een deel op cassette heb van de uitzending met de nababbel van Big Al en Kees Baars met de band. Hoewel ik bijna jaloers ben op diegenen die er gewoon bij waren.

avatar van gaucho
Maar acht nummers? Dat kan toch nooit het volledige concert zijn?

avatar van haythijs
Volgens setlist.fm is dit de volledige set. Dan hadden ‘ we ‘ in Nijmegen meer geluk, daar was Jump de laatste song en zaten Don’t tell me, Amsterdam en ik dacht ook Right now er ook in.

Van Halen Concert Setlist at Wembley Stadium, London on June 25, 1995 | setlist.fm

avatar van vielip
Was de tour dat ze als very special guest met Bon Jovi mee kwamen naar Europa. Ik heb ze toen in Werchter gezien. Daar speelden ze helaas 'maar 15' songs maar jongens wat waren ze goed! Om op de vraag van gaucho terug te komen; deze lp release bevat dus zeker niet de volledige set die ze toen in Wembley speelden.

avatar van gaucho
Volgens deze bron telde de setlist van die avond dertien tracks, dus inderdaad, dit is niet het volledige concert. Een dag later speelden ze kennelijk zelfs veertien nummers.

Waarom ze die niet gewoon intact gelaten hebben (ervan uitgaande dat alles terug te vinden is op de beschikbare tapes) is me een raadsel. Ik vermoed dat het zo nodig op een enkele LP moest passen. Had er dan een dubbelaar van gemaakt, of een volledige CD.

avatar van Von Helsing
Zijn dit niet gewoon de BBC opnames voor de John Cavanagh's Radio 1 Rock Show?

gaucho schreef:

Eens! Of....de volledige set komt over pakweg een jaar alsnog uit. Ander kleurtje en voila, de melkkoe draait weer op volle toeren

Von Helsing schreef:
Zijn dit niet gewoon de BBC opnames voor de John Cavanagh's Radio 1 Rock Show?

Dat vermoeden heb ik ook. Dus de volledige set van beide avonden liggen 'gewoon' in de kluis.