38 Special - Strength in Numbers (1986)

Label: A&M

1. Somebody Like You (4:08)
  2. Like No Other Night (3:59)
  3. Last Time (3:26)
  4. Once in a Lifetime (3:39)
  5. Just a Little Love (3:34)
  6. Has There Ever Been a Good Goodbye (3:55)
  7. One in a Million (3:49)
  8. Heart's on Fire (4:15)
  9. Against the Night (3:34)
  10. Never Give an Inch (4:56)
avatar van vielip
Ik heb dit album samen met Tour de force sinds vorige week op vinyl in huis. Tour de force gisteren geluisterd. Topalbum! Deze vanochtend maar eens opgezet. Wederom een prima album. Al vind ik 'm net even iets minder dan Tour de force. Kan nog veranderen uiteraard want 1 x luisteren is niet echt een goede graadmeter zo is vaak gebleken Op deze Strength in numbers gaan ze nog wat meer de radiovriendelijke kant op dan ze normaal al doen. De saxofoon die af en toe om de hoek komt kijken is daar een voorbeeld van. Al kun je dat uiteraard ook uitleggen als de muzikale horizon verbreden. Mij stoort het geenszins. Ik heb er weer twee puike albums bij!

vielip schreef:

Leuk dat je je aan 38 Special waagt. Ik ken deze plaat het minst goed. Ik zie dat ik deze erg laag waardeer. Ik zet hem thuis weer eens op, om te kijken, of ik daarop terug kan komen.

avatar van vielip
Ja ik vind 38 Special eigenlijk toch wel een te gekke band! Het is rete commercieel maar daar hou ik doorgaans juist wel van. Lekkere refreinen die je kunt meebrullen, goed gitaarwerk en ook een puike produktie doorgaans. Jammer dat deze band nooit in Europa te bewonderen is

Ozric Spacefolk
Misschien kan ik de eerste paar platen van Doc Holliday aanbevelen. Heeft ook wel wat weg van 38 Special.

avatar van vielip
Daar heb ik een lp van, Danger zone. Is inderdaad ook te gek!

Stom. Dat wist ik natuurlijk al :-p

Hahaha

Mssr Renard
Op deze plaat, waar de band echt volledig poprock speelt, staat een aantal redelijke nummers, maar met southern rock heeft dit echt helemaal niets meer te maken. Ik waardeer deze plaat dan ook voor wat het is, een redelijke AOR-plaat, maar ik mis wel een stukje power. De band speelde altijd best krachtig en melodieus. Het melodieuze is zeker aanwezig, maar ik mis wat kracht.

Verder is het gewoon een aangename plaat om naar te luisteren, met een goede afsluiter ook. Eén van hun sterkere laat-jaren-80-songs.

avatar van Arjan Hut
Vind het zelfs een behoorlijk sterke AOR-plaat, met vleugjes Boston en Survivor. De hitsingle Like no other night is echt een oorwurm. Doet me denken aan Burning for you (Blue Öyster Cult), vooral de stem van Don Barnes.