Het album na 'Perfect Therapy" en voor de twee hele evangelische albums 'One Body' en 'Fire of Love'. Dit is ,hoewel ook weer erg evangelisch, toch een wat ander album. En dat heeft vooral te maken met de productie. Andy Pratt woonde toendertijd al in Nederland. Het album 'Life', werd opgenomen in Duitsland, en geproduceerd door Dan Cutrona en Gerhard Barth. Het is erg ruimtelijke opgenomen met topmuzikanten. Er staan twaalf (christelijke) nummers op, waarvan er elf door Andy zelf zijn geschreven, verder nog een cover van D.J. Butlers "I Will Change Your Name".
Muzikaal zit het wat in tussen 'Motives' en de 2 eerder genoemde intiemere platen, dat betekent dus dat het veel poppier is met wel wat 'kille drums.
Qua stijl is er naast pop/rock ook gospel en soms wat jazz aanwezig. Zeker de gospelachtige nummers zijn nieuw voor Andy Pratt.
Wat vervelend is , de tracking lijst op de cd is anders (dat was bij een andere cd ook al het geval) : namelijk
01 Psalm 107
08 I Will Change Your Name
09 Yes, There Is An Answer
10 Jesus O Jesus
11 Heal Your Body
12 From The Land Of The North (Aliya)
Het is vreemd dat dit niet op het hoesje staat, daar staat de tracklist zoals hij getoond wordt op MM en die vind je ook terug bij de streaming diensten.
Ook dit album kent het euvel dat de teksten wel erg evangelisch zijn, waarbij Andy Pratt verwacht dat het publiek al zijn christelijke, evangelische termen wel zal begrijpen. En waarschijnlijk geldt dat voor een deel, maar zeker niet de oude fans die nog niet klaar zijn voor het verhaal van een "verscheurd en bloederig lichaam, doorboord en verpletterd". Op het moment dat Andy wel gewoon gospel speelt met drie zangeressen, zoals bij "Come Unto Me" – gaat het wel goed en zitten de teksten veel minder in de weg. . Gospelmuziek is tijdloos en universeel en ergens ook authentiek. Dat de voormalige slaven hun troost uit deze muziek haalden geeft het een heel andere lading. Andy Pratt, die een volledig gospelalbum zou spelen, zou wat dat betreft bijzonder zijn.
'Life' is een redelijk, maar toch verwarrend album, en lijkt wat dat betreft op "Perfect Therapy". De christelijke eerbied is bewonderenswaardig, maar het geloof van de zanger geeft veel te weinig ruimte. Een algehele (therapeutische) schreeuw naar God zou beter zijn, meer twijfels ook , dit alles zou meer fans bereiken.
Blijf erbij dat de muziek weer prima is, Andy Pratt waardig.