Nel Buio - Nel Buio (II) (2025)

Italië
Label: Avantgarde

1. Un Tempo… (1:12)
  2. Splendeva di Vita, (4:13)
  3. Sguardo Innocente, (4:34)
  4. Col Cuore Puro. (3:49)
  5. Oramai… (3:08)
  6. Il Buio L’avvolge, (4:33)
  7. Non V’è Più Lacrima, (5:36)
  8. Eppur Perdona. (5:01)
avatar van Dr.Pat
Lekker ding dit, maar je moet niet vies zijn van wat elektronica, al heeft het niet zo heel vaak de overhand. Maar als je van iets nieuws houdt, net achter de grenzen van de Black Metal, dan zit je met dit wel op een leuke plek. Avontuurlijke nummers, met volop afwisseling, met als hoofdtoon Black, maar ook wel heerlijke post-black/avantgarde erin. Soms best wel recht toe recht aan, en soms heerlijk sferisch. Goed voorbeeld hiervan is Il Buio L’avvolge waar ik het middenstuk echt fantastisch vind, inclusief de elektronische toevoegingen. Heerlijk ook Eppur Perdona, lekker opzwepend, en melodieus, en dan overgaand in wat traditionelere atmosferische black metal.

avatar van ProGNerD
Ik sluit me hierbij aan Dr. Pat; leuke ontdekking !

(wilde net wat plaatsen bij m'n recente eigen toevoeging, toen ik zag dat jouw reactie de lading al aardig dekt... )