Marshall Hain - Free Ride (1978)

Label: Harvest

1. Different Point (3:35)
  2. Dancing in the City (3:49)
  3. You Two (3:11)
  4. Real Satisfaction (3:33)
  5. Coming Home (4:14)
  6. Take My Number (1:17)
  7. Free Ride (4:05)
  8. Take My Number (2:49)
  9. Mrs. the Train (4:38)
  10. Back to the Green (3:36)
Pieter Paal
Ik ken alleen de klassieker 'Dancing in the city'. Is de rest ook de moeite waard?

Pieter Paal schreef:

Ja hoor, vrolijke, goed gemaakte (pop) plaat met ook 2e hitsingle coming home". Blijkbaar was deze (enige) plaat van het duo het gevolg van de 2 hitsingles en als lp niet erg succesvol. Kit Hain wordt een na een korte solocarriere een (succesvolle) songwriter en Julian Marshall is later deel van de Flying Lizarts ("Money").

avatar van E-Clect-Eddy
Sluit me aan bij poster jd-audio, goed gemaakte Pop album: met Jazz en Rock invloeden plus de stem van zangeres Kit Hain is wat soulvol a la die van Judie Tzuke.

Het boeit maar is afgezien van de hit verder niet 'catchy'. Met meest aanstekelijke en energieke spel is op de instrumentale intermezzo Take My Number waar alles om de piano draait: beetje Latin en zelfs wat subtiele Ragtime. Is meer een vehikel van / voor het duo om hun talenten (die ze wel hebben) onder de aandacht te brengen (van labels / producers?).

In 1981 bracht Kit Hain diverse singles uit waarvan Danny de mooiste was.

De bonustrack Summertime 1987 remix van Dancing in the City is gedateerd, waar alle toeters en bellen van de toen nieuwe generatie sampler-synths / drummachines worden opgedist. Het origineel was een top 10 hit in Nederland en is w.m.b. bijna tijdloos.

avatar van jorro
Dancing In The City vond/vind ik helemaal niet zo'n sterk nummer. Te commercieel gemaakt nmm. Een aantal andere nummers op het album is een stuk sterker. Opener Different Point doet me direct aan de Mo denken (Fred Astaire). You Two is ook niks mis mee.
Coming Home is een prachtig liedje. Ik begrijp dat dit ook op single is uitgebracht. Mooi.
Take My Number(1) een bijzonder instrumentaaltje. Free Ride een lekker funky nummer. Dan nogmaals Take My Number(2). Mrs Train zou maar zo van ABBA kunnen zijn Afsluiter Back to the Green is een gevoelige ballad.

Nummer 87 op de Oor jaarlijst 1978. Maar van mij 4*.