Silhouette Brown - Silhouette Brown (2005)

Electronic / Soul
Label: Ether

1. Whose in Charge (6:09)
  2. Looking Back (4:27)
  3. Pain (It's Gonna Come Heavier) (5:09)
  4. Time Waits for No One (5:25)
  5. Spread That (3:15)
  6. Check It (Calling You) (4:52)
  7. They Can't Tell Us (3:12)
  8. Looking Back [Reprise] (2:25)
  9. Monday's Coming (2:31)
  10. Just a Little More (5:34)
avatar van Mjuman
Gezien op Northsea Jazz - gezelschap van drie volslanke dames die gloedvol - elektronisch ondersteund - prettige, warm-klinkende soul ten beste gaven.

Publiek was enthousiast - blijkbaar is het hier nog niet echt doorgedrongen. Zelds door de wol geverfde soul-feelies als Reijersen en The Lion kom ik hier niet tegen.

Laat ik daarom hier een maagdelijke eerste post plaatsen. Listen to this music, people - it ain't bad. Denk Britse elektronisch getinte soul, beetje als Omar. Er bestaat een Britse aanduiding voor, maar die schiet me even niet te binnen. Wellicht kom ik er nog eens op terug, als ik dit album weer heb gedraaid.

avatar van Reijersen
Mjuman schreef:

Heb het album nu eenmaal beluisterd en het bevalt me behoorlijk. Een groter bericht zal volgen.

avatar van Mjuman
Vanochtend weer eens gedraaid en de mix van keyboards (piano/synth) met 3 zangeressen doet nu idd echt mid-00's aan. Denk ook een beetje Omar (die sommigen wellicht kennen van de intro/leader van Chef, de komische keukenserie met Lenny Henry), het zwoele van Badu. Met de laatste heeft dit de jazz-invloeden gemeen. Soms net effe te laidback.