Sulfuric Cautery - Consummate Extirpation (2025)

1 stem

Label: Blast Addict

1. Teeth and Viscera Everywhere (2:29)
  2. Consummate Extirpation (2:56)
  3. Severe Osteogenesis Imperfecta (2:54)
  4. Detention Center Forced Hysterectomy (3:21)
  5. Repressed (3:01)
  6. Pristine Disembowelment (3:39)
  7. Chemical Sadism (3:24)
  8. Polyfluoroalkyl Apocalypse (4:29)
  9. Debridement (1:13)
avatar van Dr.Pat
Brutal Death Metal op de grens van Grindcore; hier houd ik nu van. En natuurlijk ook van heel veel andere genres, mits het maar goed wordt uitgevoerd. En dat gebeurt hier dus. Op werkelijk heerlijke manier worden hier de welbekende lompe riffs en ultradiepe grunts en gorgels, op zeer vakkundige manier aan elkaar getrommeld met misschien wel het meest opvallende drumgeluid waar Lars nog jaloers op is. Op de één of andere manier leidt het drumgeluid je in eerste instantie af, totdat je het gewend bent, en dan gaat het over van hilarisch, naar absurd, en dan...; Halverwege DETENTION CENTER FORCED HYSTERECTOMY gaat het echter over van hilarisch naar bewonderenswaardig. Deze drummer voegt werkelijk iets toe aan het gegorgel en gebeuk van het overige instrumentarium. Je kan het niet "niet horen", en je moet er misschien doorheen bijten, maar bij mij komt dit enorm goed binnen. Een precies goed geplaatste PING, een nog beter getimede plof, en dan het eindeloos doorratelen op verschillende toonhoogtes, de plichtmatige polka's en snelle driekwarters, deze drummer maakt de melodie in deze lompe bende. Absolute eye (of earcatcher)!!
De productie van de plaat maakt het geheel tot een zeer goed aanhoorbaar geheel, zelden heeft mij een brutal death metal plaat mij direct overtuigd, meestal vervalt het in een lompe geluidsbrij, wat wel lekker is, maar niet overtuigend of onderscheidend. Dit dus wel. Er gebeurt niet veel nieuws onder de bebloede zon, maar de klasse is duidelijk het grote verschil. Mijns inziens een sublieme en subtiele plaat in één van de lompste genres.