Gay & Terry Woods - Tender Hooks (1978)

Ierland
Folk / Rock
Label: Rockburgh

1. We Can Work This One Out (3:19)
  2. Friends of Mine (3:14)
  3. Full Moon (2:43)
  4. I've a Lady (2:23)
  5. The Reward (3:03)
  6. I Won't Believe It (2:54)
  7. Dream Come True (2:11)
  8. Piece of Summer (2:21)
  9. Lonesome Blues (3:45)
  10. Heart of Stone (4:38)
avatar van potjandosie
het vierde album van dit befaamde Ierse folk duo. singer/songwriter/multi-instrumentalist Terry Woods schijnt ooit in een grijs verleden samen met Phil Lynott van Thin Lizzy in de uit Dublin afkomstige band Orphanage te hebben gespeeld. later begon hij naam te maken als lid van het Ierse folktrio Sweeney's Men (met Andy Irvine en Johnny Moynihan), de Engelse folkband Steeleye Span, weliswaar kortstondig samen met zijn vrouw Gay ten tijde van het album "Hark! The Village Wait" (een klassieker van deze band) en uiteraard de Iers/Engelse folk/punk band The Pogues. voor de laatste band schreef hij samen met Shane MacGowan o.a. het nummer "Streets of Sorrow/Birmingham Six" van hun album "If I Should Fall from Grace with God". na hun vertrek uit Steeleye Span maakten Gay & Terry Woods in 1971 het geweldige "The Woods Band" album, waarna 4 albums onder hun eigen namen volgden. Gay Woods werd jaren later opnieuw de zangeres van Steeleye Span, toen lead zangeres Maddy Prior de groep verliet.
op dit album staan 10 eigen composities van het duo.

heb een zwak voor de melancholieke ietwat klagerige, sombere stem van Terry Woods die in combinatie met de heldere, zijdezachte prachtstem van Gay Woods in een aantal tracks prachtige harmoniezang oplevert. het aanstekelijke up-tempo openingsnummer "We Can Work This One Out" verscheen destijds als single van dit album, met als b-side de fraaie piano ballad "Piece of Summer". beide sterke, melodieuze songs.

andere hoogtepunten zijn de door Gay Woods gezongen ballad "The Reward" en het aanstekelijke, stemmige "Dream Come True" met een lead vocal van Terry Woods. "Friends of Mine" is een lekkere folkrock track met een saxofoon partij van Keith Donald. de weemoedige afsluiter "Heart of Stone" is wederom een ballad van niveau met een fraaie gitaarsolo van Phil Palmer.

helaas zijn niet alle nummers even memorabel. "I've A Lady" en "Lonesome Blue" ontberen een goede melodie en zijn een 2-tal mindere tracks. wijlen Kate McGarrigle speelde piano en verzorgde mede de "harmony vocals" op tracks 6 en 10.

Album werd geproduceerd door Sandy Roberton
Recorded and mixed at Lombard Studios, Dublin, 1978

de muzikanten op dit album:

Gay Woods: dulcimer, autoharp, vocals & harmony vocals
Terry Woods: acoustic, electric & 12 string guitars, banjos, vocals & harmony vocals
Phil Palmer: lead guitar & 12 string guitar
Jim Russell: drums
Kate McGarrigle: piano & harmony vocals ( tracks 6 & 10)
Pat Donaldson: bass, harmony vocals (track 10)
Keith Donald: alto saxophone
Martin O'Connor: accordion