Hildur Guðnadóttir - 28 Years Later: The Bone Temple (2026)

1 stem

IJsland
Score
Label: Sony

1. Bare Bones (1:27)
  2. Pool Fight (2:10)
  3. Meeting Station (1:18)
  4. Building Temple (1:49)
  5. Temple High (1:38)
  6. Charity (1:50)
  7. The Barn (0:41)
  8. Roof Drop (2:01)
  9. Really Old Nick (2:07)
  10. Ropes (1:23)
  11. Moon (3:15)
  12. Jimmy in the Temple (1:54)
  13. Bone Closure (1:10)
  14. Obey Me (4:37)
  15. All the Jimmys (1:05)
  16. The Bone Temple (6:23)
avatar van thomzi50
Ik ben gek op het werk Hildur Guðnadóttir. Met minimale middelen weet ze heel veel op te roepen; meestal zijn het strijkers waarmee ze haar scores van een hartslag voorziet, met sluimerende dreiging, veel beweging, soms melancholie.
Zo ook op haar werk voor de 28 Years Later-filmreeks, heel tof dat ze hiervoor gestrikt is. Het hoofdthema - te horen op onder meer het openings- en slotnummer - is sterk, sfeervol, een beetje donker en onheilspellend, niet te zwaar. Erg knap, en ongetwijfeld goed passend bij de film. Ook de rest van de soundtrack boeit me, maar lijkt me af en toe meer dienstbaar aan de film (die ik nog moet zien) dan dat ie als muziek echt op zichzelf staat. Veel dreiging, soms half onderdrukte bombast. Het is niet slecht, maar ook niet heel muzikaal of gevarieerd. Guðnadóttir heeft spannendere projecten uitgebracht.