Mountain Home - Mountain Home (2007)

Folk
Label: Language of Stone

1. The Sparrow (5:10)
  2. Battle, We Were (10:42)
  3. Comes, the Winter (7:10)
  4. Omie Wise (7:25)
  5. Nottamun Town (6:59)
Het Language of Stone label is opgericht door Greg Weeks van Espers. Mountain Home is het tweede album op dit label. Waaruit Mountain Home precies bestaat is niet duidelijk, in ieder geval Kirstin Sherer en Joshua Blatchley diegene die de nummers hebben geschreven (een aantal , er zijn ook traditionals bij) en bewerkt en ook bij ieder nummer de begeleiding verzorgen. Met nog een aantal anderen. De zang bij de eerste 4 nummers is van Marissa Nadler. Dat staat nergens specifiek vermeld, maar bij Discogs is het te vinden. En je hoort het ook. Met al deze informatie is zeer duidelijk waar we de muziek moeten plaatsen. Espers, Mariussa Nadler, dan weten we dat we prachtige melancholische folk te horen krijgen. Zeer zorgvuldig uitgevoerd, mooi geproduceerd. Het tweede nummer is meer dan 10 minuten , maar verveelt geen moment.
Voor alle fans van de neo folk muziek is dit echt een aanrader. Ga toch op zoek naar meer muziek van dit label.

avatar van Ducoz
Niet alles dat op Language of Stone is uitgegeven is ook echt de moeite waard hoor, Teacher.
Op een gegeven moment ging Weeks met zijn Espers ook over naar Witchita. .wat een meer doorsnee indie label is.

De gemene deler van alle artiesten op dit label is dat ze allemaal invloeden uit de psychedelische jaren 60 hebben én dieper in de Amerikaanse Appalachian folk zitten.

Tijd dat ze Mountain Home eens op vinyl uitgeven...