Ik had helemaal niet door dat deze vandaag al uitkwam. Dus dat was wel een leuke verrassing. De single klink prima en een eerste luisterbeurt luistert ook weer goed weg. Het is wel weer een ander stijltje dan de vorige. En merk dat ik er nog niet zo door gegrepen wordt als de voorganger wist te doen.
Ook voor mij een verrassing; het blijft een bijzondere band met een heel eigen sound, die wat lastig is te classificeren, maar daarom niet minder interessant (of misschien JUIST daarom... )
Major Parkinson is de afgelopen jaren een van mijn favoriete bands geworden. Elke keer als ik een album van deze band opzet is het van begin tot eind een genot. De muziek is inderdaad moeilijk te beschrijven. Dat geldt ook voor Major Parkinson - Valesa – Chapter II: Viva the Apocalypse. Het is combinatie van progressive pop art rock met theatrale/cabaret avant-gardistische elementen of zoiets.
Major Parkinson probeert de eindjes aan elkaar te knopen om albums te kunnen blijven maken. Gelukkig maar want deze fantastische Noorse band verdient een omvangrijke nog verder op te bouwen discografie.
Showbiz, Superdad, Father Superior en vooral Viva the Apocalypse! en Karma Supernova zijn heerlijke nummers!
P.s.
Valesa – Chapter II: Viva the Apocalypse behoort tot de beste albums van 2026 tot dusver!