The Room - Indoor Fireworks (1982)

Label: Red Flame

1. No Dream (4:59)
  2. Escalator (2:03)
  3. Rewind (4:17)
  4. Chatshows (2:51)
  5. This Party Stinks (1:35)
  6. Heat Haze (4:21)
  7. Conversation (3:32)
  8. Things Have Learnt to Walk That Ought to Crawl (3:36)
  9. Candle (3:48)
  10. Bated Breath (4:44)
  11. In Sickness and in Health (4:47)
  12. Dream of Flying * (3:16)
  13. The Whole World Sings * (4:06)
  14. Waiting Room * (4:15)
  15. Conversation [Live] * (4:20)
  16. Escalator [Live] * (2:19)
  17. Heat Haze [Live] * (4:38)
  18. This Party Stinks [Live] * (1:59)
  19. Fever [Live] * (2:42)
  20. In Sickness and in Health [Live] * (6:43)
avatar van reptile71
Bij vlagen staan er echt fantastische stukjes muziek op deze plaat. Duidelijk een hele fijne drummer (bijv. hoe hij speelt in In Sickness and in Health), bassist en gitarist, plus een goede zangstem. Een aantal nummers met een zalige opbouw waarin de instrumenten ook de ruimte krijgen (kunst van het weglaten) en andere nummers weer te springerig naar mijn smaak. Ik hoor U2 terug en ook The Smiths en dat terwijl The Smiths nog geen album uit hadden in 1982 (leg Things Have Learnt To Walk That Ought To Crawl eens naast The Headmaster Ritual, lalalala), maar zelfs Joy Division in Heat Haze (vgl. The Sounds of Music).
Favoriet is No Dream, maar ook bijv. Bated Breath vind ik erg sterk: drum, bas, gitaar... je kan er gewoon niet omheen dat dit lekker klinkt.
Als ze hier een EP van hadden gemaakt met 6 tracks erop, was het mogelijk een topplaat geweest. Nu door wat mindere nummers toch een wat matig geheel. Als new wave-liefhebber mag je in elk geval No Dream niet missen!

avatar van Chameleon Day
'The Whole World Sings' is ook fraai. Zo maar een b-kantje.

Is het tweede album ook wat?

avatar van reptile71
Voor zover ik heb gehoord is dat vnl. een nogal slappe hap popmuziek. Het wave-element wat op deze plaat hier en daar sterk naar voren komt blijft daar achterwege.

avatar van reptile71
Vandaag deze plaat op vinyl gescoord. Hij is veel beter dan de huidige score doet lijken.