The Room - Clear! (1983)

4. Never (4:57)
  5. Sleep Tight (4:10)
  6. On the Beach (4:02)
avatar van Premonition
Ik ken het niet Chameleon Day, het is dus blijkbaar wel aan te raden?

avatar van Chameleon Day
Premonition schreef:
Ik ken het niet Chameleon Day, het is dus blijkbaar wel aan te raden?

In de lijn van Orange Juice e.d. Meer indierock/popwave dan postpunk. Morgen ontvang ik het vinyl van het album ‘In Evil Hour’. De cd-uitvoering daarvan bevat ook deze EP.

The Room - In Evil Hour / Clear!

Wave/postpunk is op deze EP wel duidelijk te horen in ‘The Ride’ en ‘On the Beach’.

avatar van Premonition
De band schijnt in 2022 weer bij elkaar (alleen de oorspronkelijke gitarist is er niet meer bij) te zijn en heeft in 2023 weer een nieuw album uitgebracht, die nog niet op MM staat. Ik heb 'm maar toegevoegd.

avatar van Premonition
De eerste naam die mij te binnen schiet, als ik deze EP hoor, is The Wild Swans, toevallig ook uit Liverpool. Echte postpunk is het imo niet, zit meer in de jangle gitaar hoek, waarmee Lloyd Cole een jaar later scoorde.