The Mountain Goats - Live Archive Vol. 1: Going to Princeton 10/20/24 (2026)

1 stem

Uitgebracht in eigen beheer

1. Elijah (2:43)
  2. Idles of the King (3:35)
  3. Romans 10:9 (3:06)
  4. The Young Thousands (5:44)
  5. Water Tower (2:39)
  6. Orange Ball of Pain (5:59)
  7. Possum by Night (4:32)
  8. The Only Thing I Know (3:26)
  9. Raja Vocative (3:27)
  10. Song for My Stepfather (3:31)
  11. Before I Got There (7:28)
  12. Transcendental Youth (4:40)
  13. New Zion (3:36)
  14. Dance Music (2:06)
  15. You or Your Memory (3:23)
  16. Has Thou Considered the Tetrapod (3:31)
  17. This Year (4:42)
  18. Let Me Bathe in Demonic Light (7:15)
  19. Heretic Pride (4:50)
  20. No Children (3:01)
  21. Fresh Tattoo (6:32)
avatar van Tonio
Een live album van mijn favoriete band. En dat is heel vreemd, aangezien het het eerste live album is terwijl ze maar liefst 26 (!) studio-albums op hun naam hebben staan. En nog opmerkelijker, aangezien zij het qua inkomsten vermoedelijk niet van hun verkopen maar vooral van hun live-optredens moeten hebben.

Maar afijn, nu dus dan eindelijk een live album. Nu ben ik in het algemeen niet zo'n fan van live-albums, een handvol uitzonderingen daargelaten. Maar zeker bij mijn favoriete bands cq artiesten geef ik toch de voorkeur aan de studioalbums. Dat komt gewoon omdat die songs zo in mijn muzikaal geheugen gebeiteld zitten dat ik alle afwijkingen hiervan als (veel) minder ervaar.

En dat is ook hier voor een deel het geval. Het beste bevallen mij dan ook een aantal songs uit hun vroege periode, zeg zo alles vòòr Tallahassee. Die zitten dus niet zo stevig in mij geheugen.

Ben benieuwd of ook andere MM'ers dit herkennen.