A Forest of Stars - Stack Overflow in Corpse Pile Interface (2026)

Label: Prophecy

1. Ascension of the Clowns (9:05)
  2. Street Level Vertigo (11:43)
  3. Mechanically Separated Logic (10:14)
  4. Roots Circle Usurpers (10:04)
  5. Sway, Draped in Vague (17:01)
  6. Not Drinking Water (15:26)
avatar van [WZ]
geplaatst:
Oeh, dit is altijd avontuurlijk én altijd goed.
Interessante titel alvast

avatar van GaiusBertus
Tegelijkertijd prachtig en volkomen gestoord! De viool zet een prachtige melancholieke sfeer neer a la Sins of thy Beloved uit de 90s. De 'zang' van Mr. Curse daarentegen lijkt niets op wat ik ook maar bij een andere band gehoord heb.

Het is wel een album wat het beste werkt van voor naar achter, in één keer achter elkaar, gezien de lengte niet altijd de gemakkelijkste opgave.

avatar van Apollo
Van de bandcamp: "In their quest for perfection, they even discarded an entire finished album and started again from scratch."

Stemgebruik van de zanger en de donkere ondertonen in combinatie met de saxofoon doen mij sterk denken aan 'Hostile Architecture' van Ashenspire. Wanneer deze elementen samenkomen ontluikt een soortgelijke nihilistische atmosfeer. Weliswaar minder grijs en chaotisch in vergelijking. "Volkomen gestoord" vind ik dit album dus niet, het kan nog veel gestoorder. De onderscheidende aspecten zijn vooral te vinden in de variatie binnen de composities en instrumentatie waarvan de viool de grootste smaakmaker is. Tevens schept diezelfde violiste met haar melancholieke zang een fijn contrast tegenover de 'heavy' kant.