Customs - LOVE IS THE FUTURE (2026)

Belgiƫ
Uitgebracht in eigen beheer

1. Louder = Better (3:48)
  2. That's Not My Superpower (4:38)
  3. Stop the Killing (3:34)
  4. Tired / Empty (0:52)
  5. Love Is the Future (2:56)
  6. Fast Forward (3:46)
  7. Clown (2:55)
  8. All Hail Our Queen, Regina (3:19)
  9. Ticking Timebomb (3:55)
  10. The Age of the Bully (3:06)
  11. Hopeless Romantic (3:17)
  12. Keep on Keeping On (3:15)
Customs is voor mij een totaal nieuwe naam en dat terwijl ze uit België komen (wekt snel interesse bij mij) en ze al vier albums op naam hebben staan.

Het is maar goed dat ik onbevooroordeeld aan dit album begonnen ben, want de gemiddeldes voor die albums liegen er niet om en dan lees je dat het een slap aftreksel zou moeten zijn van bands als Editors of Interpol. Laten we eerlijk zijn: ook die hadden hun voorgangers en invloeden.
Maar ja, ik ben een jaren '80 tiener dus misschien ben je op dat vlak te veel verwend op het juiste moment.

Ze kunnen niet veel goed doen zag ik. Maar dat las ik allemaal nadat ik LOVE IS THE FUTURE (hoofdletters zijn blijkbaar nog steeds 'in') al had gehoord.
En wat hoorde ik dan? Leuke pop-wave-post-rock. Qua frisse luchtigheid deed het me een beetje aan Franz Ferdinand denken. De teksten op de vorige albums schijnen niet best te zijn. Ik ben geen tekstenman dus daar heb ik niet op gelet (schijnen een paar maatschappij kritische teksten tussen te zitten, dus kom maar op liefhebbers van de nieuwe U2 EP: nog een bandje dan....).
De uitspraak van het Engels ook al niet best las ik. Het is me niet enorm opgevallen, dat het abominabel zou zijn, en dat heb ik soms wel degelijk, dus ook dat viel mee dan.

Blijft over: een plaatje dat teruggrijpt op de door mij zo geliefde jaren '80. Origineel? Verre van. Vermakelijk en makkelijk beluisterbaar? Zeker wel. En dat vond ik eigenlijk best verfrissend. Helaas nog steeds niet hét album die 2026 dan echt op de kaart zet, want dat album laat nog steeds op zich wachten.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
aERodynamIC schreef:

Ik zie ze vanavond live, mijn vriendin is fan
Dit is de topper van hun Eric KLIK