The Bathers - Sunpowder (1995)

Label: Wrasse

1. Danger in Love (6:12)
  2. The Dutch Venus (5:26)
  3. The Angel on Ruskin (5:11)
  4. Delft (2:28)
  5. Weem Rock Muse (4:26)
  6. Faithless (6:08)
  7. She's Gone Forever (4:31)
  8. Send Me Your Halo (4:05)
  9. For Saskia (3:01)
  10. The Night Is Young (4:28)
  11. Sunpowder (3:00)
avatar van Poles Apart
Prachtig album van deze nog altijd volslagen onbekende band uit Glasgow, met diverse gastbijdrages van Elizabeth Fraser van Cocteau Twins.

De ingetogen, desolate en dromerige muziek met grandioze strijkersarrangementen van the Bathers past perfect in het straatje van groepen en artiesten als the Blue Nile, Tindersticks, Richard Hawley en Lloyd Cole & the Commotions, hier en daar klinkt zanger Chris Thomson zelfs een beetje als Tom Waits.

Het ontdekken meer dan waard!

Muziek die qua sfeer iets weg heeft van Tindersticks, een stem die daar ook wat weg van heeft maar zeker ook aan de jonge Tom Waits doet denken zo af en toe én Liz Fraser die van de partij is.
Je zult zo'n tip maar voorbij zien komen van GrafGantz in een donkere nacht.

En als je dan ook nog eens strijkers voorbij hoort komen dan zit je bij mij al snel goed.
Niet echt verrassend moet ik dan weer wel zeggen omdat, zoals gezegd, ik toch wel aardig bekend ben met dit 'genre' (barokke pop?!) maar dat maakt niet uit. Het blijft altijd weer lekker zo ook hier.

Nooit eerder gehoord van dit gezelschap of dit album dus het is goed dat ik nog redelijk helder was die nacht en het kon oppikken