Tori Amos - In Times of Dragons (2026)

geen stemmen

Label: Fontana

1. Shush (6:15)
  2. In Times of Dragons (4:50)
  3. Provincetown (5:06)
  4. St. Teresa (6:19)
  5. Gasoline Girls (2:56)
  6. Ode to Minnesota (1:34)
  7. Fanny Faudrey (1:47)
  8. Veins (3:59)
  9. Strawberry Moon (4:10)
  10. Song of Sorrow (6:19)
  11. Flood (4:03)
  12. Pyrite (3:34)
  13. Tempest (5:18)
  14. Angelshark (3:47)
  15. Blue Lotus (6:03)
  16. Stronger Together (3:14)
  17. 23 Peaks (6:42)
  • vanaf 1 mei te koop
avatar van dix
dix
geplaatst:
Tori in een Cemsto outfit. We wachten de muziek dan maar af.

avatar van Poles Apart
Draak van een hoes...

avatar van Darkzone
Poles Apart schreef:
Draak van een hoes...

Op 12" formaat zal hij er prachtig uit zien verwacht ik.

Ik kijk weer eens uit naar een nieuw album. Native Invader kon mij destijds maar moeilijk bekoren en was ik Tori-moe geworden. Ocean To Ocean liet ik zelfs een jaar links liggen alvorens ik hem alsnog aanschafte op lp en cd en viel het album best mee. En na Diving Deep Live ben ik weer helemaal Tori-minded en luister ik met hernieuwde aandacht naar haar muziek en hoor ik ook het verschil in productie en dynamiek. En dat was in haar eerste 10 jaar een stuk frisser dan in haar latere periode.

En wat kunnen we na Stronger Together, haar eerste (redelijk korte) single, van dit album verwachten? Ik verwacht een soort mix van AATS en ADP. We moeten er nog een week of 6 op wachten. Aankomende dinsdag wordt de tweede track vrijgegeven.

Wat verder opvalt zijn de langere tracks op dit nieuwe album. 7 tracks langer dan 5 minuten en 5 zelfs langer dan 6 minuten!

Het album heb ik ondertussen al op pure audio blu-ray besteld (met het album in stereo, dolby 5.1 en dolby Atmos en dito instrumentaal). En als de financiën het toelaten, wil ik hem ook op vinyl.

avatar van Darkzone
Vandaag is openingstrack Shush vrij gegeven. Damn, wat is Tori boos! Erg gewaagd ook om met zo'n track te openen. Gedreven, zonder uit haar slof te schieten. Dit beloofd wat voor het hele album. Hopelijk minder rommelig en te lang als ADP, maar dat gaan we vanaf 1 mei ervaren.

avatar van Roxy6
Nou lang wordt het album zeker, twee schijfjes heb ik begrepen.

Native Invader kon ik na diverse luisterbeurten steeds beter waarderen.
Ocean to Ocean vind ik ook goed maar beschouw ik echt als Tori's Corona album, het is gefragmenteerd tot stand gekomen en is daardoor denk ik wel mooi maar ook wat vlak.

Op het nieuwe album schijnt ze weer flink van leer te trekken met ladingen kritiek op de US, ben zeer benieuwd!

ALs het dezelfde intensiteit heeft als From The Choirgirl Hotel ben ik blij

avatar van Roxy6
Zojuist Shush gehoord 0p Youtube…. Nou dat is wel even een binnenkomer! Gaaf qua productie en sfeer.

En daarna Stronger Together, waarin Tori ook haar dochter opvoert en dat is werkelijk een prachtige track!

De beste die ik in 10-15 jaar van haar heb gehoord.

Old vintage Tori! Mijn verwachtingen voor In Times Of Dragons zijn hierdoor behoorlijk opgeschroefd...

Net Shush gehoord. Geweldig nummer. Zwaar, onheilspellend. In Times Of Dragons is een ‘metaphorical story about the fight for democracy over tyranny’ aldus Tori. In korte tijd opgenomen met vaste muzikant partners drummer Matt Chamberlain en bassist Jon Evans. Geen lichte kost maar Shush vind ik alvast geweldig. Ben benieuwd!

De laatste Tori aanschaf was in 2009 met het album "Abnormally Attracted to Sin".
Heb een 10 tal cd's van deze dame en ik moet zeggen dat ik de laatste tijd terug weer regelmatig Tori Amos draai. Vorige week zag ik deze nieuwe voorbij komen. De hoes kan mij niet bekoren, maar ik las de positieve commentaren over Shush én dan werd ik toch wel wat nieuwsgierig. Eerste indruk Wow.
Hopelijk is dit de voorbode voor een uitmuntende plaat .... En dan zal ik zeker deze fysiek aanschaffen.