Tori Amos - In Times of Dragons (2026)

Label: Fontana

1. Shush (6:15)
  2. In Times of Dragons (4:50)
  3. Provincetown (5:06)
  4. St. Teresa (6:19)
  5. Gasoline Girls (2:56)
  6. Ode to Minnesota (1:34)
  7. Fanny Faudrey (1:47)
  8. Veins (3:59)
  9. Strawberry Moon (4:10)
  10. Song of Sorrow (6:19)
  11. Flood (4:03)
  12. Pyrite (3:34)
  13. Tempest (5:18)
  14. Angelshark (3:47)
  15. Blue Lotus (6:03)
  16. Stronger Together (3:14)
  17. 23 Peaks (6:42)
  18. Black Is the New Black * (3:33)
Darkzone schreef:
Maar met 23 Peaks heb je al een geweldige afsluiter voor het album.

Absoluut, ik heb het nummer ook niet achteraan gezet bij dit album, maar bij mijn verzameling losse nummers

Maar zo los vind ik het zeker een heerlijk nummer.

avatar van Cherubini
Bijna 35 jaar geleden zag op de Duitse TV een fragiel meisje met lang rood haar gezeten achter de piano.Een accoustische versie van “China”. Adembenemend. Het pakte mij helemaal zoals sommige nummers kunnen bij een eerste beluistering. Als een Little Aerthquake viel ik voor haar.Het begin van een langdurige relatie. Tori kon mij tot de eeuwwisseling boeien. Maar na het wat exprimentele To Venus and Back was het over. Jarenlang was ik Tori kwijt met de uitzondering wanneer ze op de radio voorbij kwam.

En nu kom ik haar naar al die jaren weer tegen.Tori is ouder geworden maar niet veranderd. Wat ik toen leuk aan hoor vond, vind ik nog steeds leuk. Dus het kriebelt het meteen weer.Maar waardoor het toen fout liep is er ook nog steeds. “In de beperking toont zich de meester” staat niet thuis bij Tori op een tegeltje.Alles wat Tori maakt moeten we horen. !0 nummers op dit album zou voldoende zijn. Maar eerlijk is eerlijk, zij kan nog steeds van die nummers schrijven die je meteen pakken

avatar van Alicia
In Times of Dragons is een album dat zelfs de eeuwige Tori-twijfelaar Alicia over de streep heeft getrokken. Voor wie haar alleen kende als een ‘icoon op afstand’, wordt het vanaf de eerste noten van Shush duidelijk hoe mooi en meeslepend In Times of Dragons is geworden. En dat is niet 'ondanks', maar juist ‘mede dankzij’ haar stem, die met de jaren hoorbaar lager klinkt. Haar geluid is nu meer ‘geaard’ en ‘doorleefd emotioneel geladen’. Voor mij luistert haar muziek daardoor een stuk aangenamer weg.

Het lijkt nu wel alsof Tori Alicia ‘dwingt’ om een Amos plaat eindelijk eens een keer in zijn geheel te beluisteren.

Welnu, dat laatste is haar vandaag gelukt. Chapeau!

Het was allemaal begonnen met "Cornflake girl", dat ik op de radio hoorde. Direct Under The Pink aangeschaft. Ik heb haar zeker in de begin periode enorm gevolgd. Maar na een tijd is mijn aandacht voor haar wat geminderd. Het was meer dan 15 jaar geleden dat ik nog een album kocht van deze dame. Maar door de uitstekende ( terechte ) kritieken heb ik deze cd aangekocht. Blijkbaar is dit nu mijn 10de Tori in mijn kast. Het is een pareltje hoor. Mooie productie en Tori in topvorm.