Baby Dee - Love's Small Song (2002)

Label: Durtro

1. The Moon and the Morning Star (3:52)
  2. So Bad (3:37)
  3. Look What the Wind Blew In (3:01)
  4. When I Get Home (5:08)
  5. My Heart's Come Home (4:02)
  6. Like Morning All Day Long (2:55)
  7. Small Wonder (3:57)
  8. Half a Chance (5:29)
  9. My Love Has Made a Fool of Me (5:24)
  10. April Day (5:49)
Tja en dan moet je nummers gaan aanvinken.... ondoenlijk.
Zie maar eens iets te kiezen uit al deze schitterende miniatuurtjes, deze juweeltjes die nog niet voldoende ontdekt zijn en daarom nog alle glans bezitten.
Vogels fluiten het hele album lang op de achtergrond, alsof Baby Dee met haar harpje of piano midden in de volle natuur aan het musiceren is. Het is nergens storend want uiteindelijk overheersen de wonderschone klanken en ontstaat er een serene rust die zorgt voor een magische betovering waaruit het uiteindelijk moeilijk ontwaken is voor ons argeloze luisteraars.
Laat deze bijzondere artieste niet aan je voorbij gaan: je weet niet wat je mist.

avatar van grovonion
Wow, dit is inderdaad best wel een pareltje. Het androgyne karakter van de stem geeft wel een aparte sfeer aan de nummers. Zoals je ergens opmerkt is dit inderdaad wel erg vergelijkbaar met Antony. De liedjes zijn dan weliswaar wat simpeler en van minder spanningsbogen voorzien, maar om een bepaalde sfeer op te wekken allemaal geschikt.

grovonion schreef:

Dat is een prima omschrijving: Antony verfraait de boel net even meer en is daardoor ook wat spannender en weet hij mij de adem te benemen met zijn muziek. Baby Dee doet dat minder (het is gewoon erg mooi), maar qua sfeer is het zeer vergelijkbaar.

Op de myspace van Marc Almond is nu een cover te horen van My Heart's Come Home. Op deze versie speelt Baby Dee zelf piano.
Overigens verzorgen beide artiesten (en ook Little Annie) een reeks concerten binnenkort: wat had ik daar graag bij willen zijn, maar vooralsnog geen plannen voor Nederland helaas. Een gouden trio voor een concert-avond. Me dunkt!

Benno
Ik ben verliefd op deze plaat! Werkelijk prachtige liedjes, soms even pijnlijk als vervaarlijk. Altijd mooi. Deze artieste is natuurlijk snel te vergelijken met Anthony: transgender, vreemd personage, elementen van klassieke muziek, opererend vanuit New York. Zelfs de stemmen lijken bij vlagen op elkaar. Toch vind ik Baby Dee misschien nog wel wat beter dan Anthony, omdat de liedjes zo tijdloos zijn.