Cusco - Mystic Island (1989)

1 stem

3. Catalina (4:22)
  4. Fireshoes (4:17)
  5. Solitude (5:50)
  6. Leo (5:00)
  7. The Fox and the Lady (4:24)
  8. Milky Way (5:37)
  9. Lonely Rose (5:02)
  10. Pisces (4:20)
avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
In tegenstelling tot bijvoorbeeld een album zoals Apurimac, klinkt deze Mystic Island toch een stuk neutraler dan bovengenoemd album, en dat is wellicht ook de reden, dat ik deze wat minder vind.
Cusco komt hier dan wel weer af en toe voor hun begrippen stevig uit de hoek, getuige nummers als North Easter en Lucky Jack, overigens meteen de beste nummers van dit album.
Naarmate het album vordert, wordt ie helaas wat minder, en staan er ook een paar rustige nummers op die i.m.o. wat saai klinken en de aandacht niet kunnen vasthouden, zoals de laatste 3 nummers.
Daarentegen dankzij aanstekelijke nummers zoals Catalina en The Fox and the Lady nog wel degelijk de moeite waard, maar hij haalt het niet t.o.v. Apurimac.

Toch nog wel een 3, want in principe is er ook met dit album weinig mis, maar er had gevoelsmatig meer ingezeten, als het niveau na de eerste 2 uitstekende tracks consistent was gebleven.