H.T. Roberts - Second Thoughts (2001)

1 stem

Belgiƫ
Folk / Roots
Label: Donor

1. Wise Man (3:23)
  2. My Father's Mansion (4:01)
  3. Short for Jericho (3:32)
  4. Turboliner Blues (3:38)
  5. Nowhere's Ville (3:24)
  6. Stones Don't Fly (3:35)
  7. Love (2:30)
  8. Powerlines (4:28)
  9. Comfort (Bless the Wild Horses) (3:53)
  10. Dark from Light (4:27)
  11. Don Quixote's Lament (3:44)
  12. In Order of Appearance (2:59)
avatar van potjandosie
bezocht een tijdje geleden een concert op een klein luisterpodium van de mij tot dan toe onbekende uit Gent afkomstige singer/songwriter Herman Temmerman aka H.T. Roberts en was zeer onder de indruk. kort daarna schafte ik dit derde solo album van hem aan.

prima americana (folk/country) uit België met vleugjes blues en zelfs bluegrass, zoals op de instrumentale afsluiter "In Order of Appearance". liedjes met een kop en een staart voorzien van fraaie melodieën, prachtig ingekleurd met o.a. (slide) gitaar, banjo, mandoline en viool. H.T. Roberts beschikt over aan aangename, doorleefde stem bij uitstek geschikt voor dit soort melancholische, warme muziek.

mid-tempo nummers als "Wise Man" en "Powerlines" hebben een bluesy feeling, maar het gros van de nummers zijn veelal folky ingetogen uitgevoerd met pareltjes als "Short for Jericho", "Nowhere's Ville", "Love", "Comfort", Dark from Light" en "Don Quixote's Lament" klein gehouden merendeels akoestisch gespeelde nummers die onmiddellijk beklijven.

het eveneens folky, stemmige "Turboliner Blues" heeft overigens weinig met blues van doen. een nummer met prachtige harmoniezang van multi-instrumentalist Bruno Deneckere. ook de geweldige bijdrage van Nils De Caster op viool is het vermelden waard.

H.T. Roberts heeft sinds zijn debuutalbum "Following the Buffalo" (1997) een 13-tal solo albums gemaakt en bracht eveneens 2 duo albums uit met Bruno Deneckere. trof op MuMe slechts 1 zeer positief bericht van Lura aan bij het album "Stalemate Days" die H.T. Roberts een muzikant van de buitencategorie noemde. volkomen terecht.

opvallend genoeg verder ook van onze Belgische muziekvrienden geen berichten en weinig stemmen bij zijn overige albums. merkwaardig gezien de kwaliteit van zijn muziek die het beluisteren meer dan waard is.

Album werd door hemzelf geproduceerd en alle songs werden door H.T. Roberts geschreven

H.T. Roberts: vocals, acoustic & 12 string guitars, banjo (12), mandolin (12), organ (7), percussion (8)
met
Lazy Horse (zal een "practical joke" zijn): resonator & slide guitars, mandolin (1), harmonica, voice (2), resolectric (8), saz (10), bouzouki (3)
Bruno Deneckere: harmony vocals, organ (3), banjo (2), acoustic guitar (12), harmonica (5)
Niels Delvaux: drums & percussion
Nils De Caster: violins
Mario Vermandel: double bass (5&12)
Eva Craenhals: vocals (7)