Sainte Vie - Pablo (2026)

1 stem

met Shilpa Ray

8. Unconditional (5:09)
  9. Tres (4:20)
avatar van E-Clect-Eddy
Via de eigenzinnige "punk blues" zangeres Shilpa Ray kwam ik bij deze aanbeveling terecht. Iets wat ik normaal niet snel zou luisteren, omdat grotendeels instrumentale "trans / house" niet bepaald aansluit bij mijn toch wel brede muzikale smaak. Het nummer met Shilpa Ray is dan ook het beste op dit album.

Deze Mexicaanse Sainte VIe (DJ, producer, geluidstechnicus) schijnt al een hele horde fans te hebben dat zegt ook iets over zijn werk.

Dit album is een ode is aan de overleden vader van Pablo Piña Hernandez, die schuil gaat achter de moniker Sainte Vie (betekent volgens mijn "Heilige Leven" in Frans ?). Ook de twee andere ingezongen singles van Pablo: Por Siempre (met zang door Dark but Gray) en Sobrevive (met zang van Juan Son) zijn erg fijn om te beluisteren. Op Volando is Pablo volgens mij zelf te horen, maar dat kan hij toch beter over laten aan anderen.

De muziek doet me vooral denken aan de periode dat House doorbrak zo eind jaren 80, begin jaren 90. Zit prima in elkaar maar voor mij net zo vergetelijk als de meeste House muziek.

Schilpa doet het in 2026 trouwens ook erg fijn op de Jazzy toer met Micheal Leviton op hun nummer Pretty Red Dress.