The The - Odyssey (A Soundtrack by The The) (2025)

1 stem

Score
Label: Cineola

1. Odyssey (9:29)
  2. Unrequited (3:06)
  3. Concrete Mornings (0:58)
  4. Blow Back (0:26)
  5. Fallen Angel (2:12)
  6. Silent Presence (3:27)
  7. Heavy Weather (2:58)
  8. Scent of Valhalla (0:57)
  9. Mind Wipe (1:31)
  10. Beyond Wrong (2:00)
  11. Miss Remembered (0:57)
  12. Echoes (0:56)
  13. Hidden Impulse (1:31)
  14. Friday (0:26)
  15. The Presence Is Silencing (2:16)
  16. Uninvited (2:51)
  17. Valhalla (5:25)
  18. Live & Let Live (3:36)
  19. Voyager (4:44)
avatar van E-Clect-Eddy
Een score van Matt Johnson voor de film van zijn broer Gerard.

De twee singles (Unrequited + Live & Let Live) zijn de enige nummers met zang met als primeur het eerste nummer waarop Matt NIET de leadvocalist is (Live & Let Live) met Gillian Glover, die dan weer een dochter is van het Donker Paarse heerschap Roger Glover.

Ben niet zo van de instrumentale muziek zoals soundtracks maar Matt Johnson heeft met The The enorm veel krediet opgebouwd dat ik zijn soundtracks (nu al een 5-tal) toch minimaal een paar luisterbeurten geef.

Het sfeertje is vaak lekker elektronisch broeierig, neigend naar sombere Shoegaze en daar ben ik niet vies van. Dat zit ook wel iets van in die 2 singles die voor de doorgewinterde Matt Johnson-fans echt wel een 'must' zijn.