David Byrne - Live from Austin, Texas (2007)

Label: New West

1. (Nothing But) Flowers (4:50)
  2. God's Child (4:35)
  3. And She Was (3:39)
  4. Once in a Lifetime (7:14)
  5. The Great Intoxication (4:10)
  6. Marching Through the Wilderness (4:19)
  7. The Revolution (2:24)
  8. This Must Be the Place (Naïve Melody) (5:50)
  9. What a Day That Was (6:51)
  10. Desconocido Day (2:56)
  11. Like Humans Do (4:15)
  12. Life During Wartime (6:30)
  13. I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me) (5:07)
avatar van Oldfart
Misschien een tip voor Byrne liefhebbers die deze plaat nog niet hebben: bij een " bevriende cd verkoper" ook hier op MuMe aanwezig, is voor een meer dan schappelijke prijs de dvd 'Live at the Union Chapel' te verkrijgen, een optreden met grotendeels dezelfde nummers, alleen meer ( uit mijn hoofd 18 songs) , en met dezelfde erg goede band. En ook voorzien van een strijkersensemble.

Waarmee ik niets ten nadele van deze plaat wil hebben gezegd, want deze ken ik nog niet.
Ook van dit optreden is overigens een dvd uitgebracht.

Harald
Oldfart schreef:

Ook van dit optreden is overigens een dvd uitgebracht.

Bedankt voor de goede advies. De DVD 'Live at the Union Chapel' afgelopen week vrijdag bestelt en al gisteren in de brievenbus gehad. Er staan inderdaad 18 tracks op deze DVD die ik wel nog met rust moet bekijken.

avatar van bertus99
Echt een fijne aanwinst, deze live cd van Byrne en band. Met veel nummers van Talking Heads in een nieuwe uitvoering. Hier en daar dringt de vergelijking met de legendarische Stop Making Sense zich op. Bijvoorbeeld bij Once in a Lifetime dat hier een heel stuk kaler klinkt en Byrne de gitaar als een percussie-instrument gebruikt. Iets verderop komt een strijkgroepje de band bijstaan en dat werkt heel goed.
Ik heb ook de DVD van ditzelfde optreden, zelfde titel ook. Heel erg aan te bevelen.