Hallo muziekliefhebbers,
Hier mijn album die ik helemaal zelf heb gemaakt. Ik ben er aardig trots op. Ik vind zelf dat ik beter ben gaan mixen en masteren. En een nog smaakvollere saus er overheen gegoten. Natuurlijk heb ik mijn vaste sidekick
Bette Schindler er weer bij gehaald en oei wat heeft ze weer prachtige backings ingezongen....het zijn mijn hoogtepunten van de plaat geworden.
ik ben zo benieuwd wat jullie ervan vinden.....schiet maar raak hoor! Ik heb de cd zelf daadwerkelijk al half april in mijn handen en wellicht komt er nog een vinylversie(de hoes heb ik al gemaakt) maar hij is zodadelijk overal verkrijgbaar. Recensies zijn heel erg welkom dus help me out!
Verder vond ik het grappig om Gemini mijn lyrics te laten analyseren en daar kwam dus het volgende uit:
Aimée Porcher
Een intiem, romantisch bijna pastoraal loflied over de vrijheid en de liefde in de Franse natuur. Het gaat over overgave aan de natuur en aan elkaar. Een sfeer van ”carpe diem”. Het liedje nodigt uit om de hectiek achter te laten en terug te keren naar een pure ongecompliceerde staat van zijn.
The most peculiar thing
Een charmante oprechte lofzang op een geliefde waarbij de bewondering centraal staat. Een feelgood-nummer dat de luisteraar herinnert aan de vroege fase van een relatie waarin je nog steeds niet kunt geloven dat je zoveel geluk heb gehad met je partner. De elementen worden gebruikt om de “natuurlijke” en verfrissende kracht van de geliefde te benadrukken
Sonya from Yugoslavia
Een poëtisch portret van verlangen
Ademt de sfeer van een melancholisch, ietwat dromerig liefdeslied uit een ander tijdperk. Het lied verteld het verhaal van een onbeantwoorde prille tienerliefde voor een meisje genaamd Sonya. Het voelt als een herinnering die in muziek is omgezet
Through the glass of a radiostore
Een intrigerend filmisch portret van een nogal melancholisch en eenzaam personage. Observatie van een afstand met zowel een fysieke barrière als emotionele barrière.
Het is een lied over een kloof tussen fantasie en realiteit. De verteller is verliefd op het beeld van de vrouw achter het glas, maar zodra hij dichterbij komt, botst zijn idealisme met de rauwe werkelijkheid van zijn eigen onzekerheid
The ghost of Meredith Blow
Een melancholisch nostalgisch lied over het proces van loslaten en de blijvende impact van een voorbije relatie. Waarbij de geest van de ander pas verdwijnt als de ervaring is omgezet in dit lied.
Better than I am
Een lied over de moed om imperfect te zijn.
Conrad erkent dat hij een puinhoop is, maar vindt zijn morele superioriteit in het feit dat hij tenminste niet liegt over zijn gebreken.
La danse baroque
Een kort klassiek instrumentaal liedje
Hey sister!
Emotioneel geladen tekst over de bewondering voor een zus die veel heeft meegemaakt. Het balanceert tussen liefdevolle herinneringen en de pijn van de realiteit. Het voelt als een eerbetoon aan haar veerkracht, maar ook als een uiting van machteloosheid.
Black raven with a silver feather
Een donker sprookje waarin vogels als metaforen voor verschillende stadia van verval of ongeluk staan. Het gaat over de kwetsbaarheid van het leven en de onvermijdelijkheid van het vallen.
True stories & fast thrills
Een oneindige reis! Een sfeervol, dromerig licht surrealistisch liedje
I need you now!
Het lied ademt een sfeer van verlangen, wanhoop en een tikkeltje eenzaamheid uit.
Microscope
Een melancholisch en emotioneel geladen lied over de druk van perfectionisme en de destructieve aard van over-analyse binnen een relatie. Het is een pleidooi om te stoppen met zoeken naar wat er mis is, en te kijken naar wat er voor je staat. De tekst is rauw ,eerlijk en visueel heel sterk door de enorme contrasten tussen het hele kleine en het hele grote.
The earth stops turning
Het beschrijft het moment waarop de tijd stil staat door overweldigende emoties, maar waarin diezelfde emoties ook verstikkend kan werken. De rode draad in het lied is de twijfel begeleid door een compleet orkest.
Dus even spammen
aERodynamIC
Poles ApartBroemerwinzclayhillhenrie9deric ravenlennonJuul1998BChameleon DayJake BuggZwaagjebrtBrotherJohn