Tokischa - Amor & Droga (2026)

1 stem

met Kase.O

4. Celos (2:45)

met Bulin 47

5. Vacia (3:26)
  6. Perreo Llorando (3:08)
  7. Banda (2:34)
  8. 7PM Interlude (1:46)
  9. Diva y Depresiva (3:59)
  10. Heroina (3:05)
  11. Qué Es el Amor? (3:57)
  12. Droga de Diseñador (4:01)
  13. Lola (3:15)
  14. Miami (2:14)
  15. Moto (2:00)
  16. Su Frida (3:42)
  17. Nani (3:31)
geplaatst:
Het debuut als ik me niet vergist. De 'slow' met Diplo "Surfboard" is goed te doen.

Eigenlijk niet mijn muziek, maar die wat brutale / opstandige stem bevalt me wel.

geplaatst:
Oops, niks "slow" met Diplo is gewoon House is het volgende nummer met Skrillex dat de "slow" is. duh.

Tokischa heeft een mooie stem en heerlijke zanglijnen, anders zou ik dit album waarschijnlijk niet snel luisteren. Maar tussen de "Latin" beïnvloede albums van Rosalía, Sevdeliza en Sotomayor, Pixvae zit een enorm muzikaal spectrum waar dit ook wel tussen past.

Zo op het eerst gehoor pakt Tokischa van alle die acts / albums iets mee: alhoewel dit vermoedelijk onder de algemene container Reggaeton geplaats zal worden. Is heel goed te doen, luistert lekker weg, zeker als buiten het zonnetje schijnt.

geplaatst:
Ondanks bijna een half miljoen mensen die Tokischa kennen, aldus Last.fm, toch máár 10 duizend luisteraars voor dit album.

Terwijl er verrassend veel is om te genieten, ook als je niet van Reggaeton en de ratelende rap van deze zangeres houdt. Dat maakt wel dat het album een beetje alle kanten op gaat en met 52 minuten best wel lang is voor een debuut.

Voorlopig zijn de niet reggaeton nummers die me het meest bevallen: de 'slow' single "Surfboard", Lola (met waltz / rockabilly beats !! ) en het tweede deel van de afsluiter "Nani" - het lijkt of ze zingt 'baby girl got daddy issues' (helaas geen lyrics beschikbaar).

Na de Cumbia / Afro-beats van Sotomayior op Wabi Sabi en de Latin / Folk op Taracá van Jorge Drexler, het derde album uit Latijns-Amerika van dit jaar die opvalt. Daar hoort eigenlijk de nieuwe van Pixvae ook bij maar die heeft zoveel Afrikaanse invloeden dat die in een eigen categorie thuis hoort.