Frank Zappa - Zappa '66 Vol. 1: Live at TTG Studios (2026)

geen stemmen

Rock / Avant-Garde
Label: UMG

1. "Hello There" (0:36)
  2. Freak Chouflee' (14:06)
  3. Move On (3:44)
  4. FZ & the United Mutations (2:05)
  5. “Tommy, Come Back!” (3:22)
  6. FZ Directs the Freaks (1:38)
  7. Pomp and Circumstance Sequence (1:30)
  8. Legalize Abortion (3:17)
  9. Twistin' Again (1:33)
  10. The Electric Banana (5:59)
  11. I Could Be a Slave / Story Untold (7:20)
  12. “We Keep Changing Personnel Though” (4:15)
  13. A2 Jam (4:13)
  14. Khaki Sack - Prototype (9:29)
  15. Duke of Prunes [Edited] (3:27)
  16. Victory Through Vegetables (10:19)
  17. “We’re Havin’ a Freak Out!” (1:33)
  • vanaf vrijdag 15 mei te koop
avatar van Mellotrongalore
geplaatst:
Ik denk dat ik deze maar oversla. Ben over het algemeen geen fan van live opnames uit deze eerste periode. Te veel ongein en geneuzel. Je moet erbij geweest zijn denk ik dan vaak. De eerste drie Mothers of Invention albums vind ik wel geweldig, maar hoor daar op de live platen uit die tijd te weinig van terug.

avatar van papat
geplaatst:
Ik heb een beetje hetzelfde, alhoewel ik 'Move on' wel lekker vind klinken. De eerdere uitgaven van "Vaulternative" variëren voor mij van zeer goed (bv Grand Wazoo, Buffalo) tot niet zo goed (Joe's etc.). Geen idee wat dit gaat worden. Titels tussen aanhalingstekens betekenen voor mij vaak niet veel goeds (namelijk geouwehoer).

avatar van saxotoon
Ik ben wel benieuwd naar deze uitgave. In het verleden zijn er drie Road Tapes uitgebracht van complete concerten die ik nog steeds goed kan waarderen. Hopelijk is dit een aanzet tot een vervolg met vergelijkbare kwaliteit.

avatar van Stalin
Volume 1...dat maakt meteen nieuwsgierig naar wat er nog meer in de kluisleiding zit voor wat betreft archiefmateriaal om het 60 jarige jubileum van het debuut van De Snor & De Moeders te vieren. Qua historisch perspectief wel interessant deze opname, zeker gezien de unieke line-up (met Del Casher, de bedenker van het wah-wah pedaal en de eerste opnames met Don Preston en tweede drummer Billy Mundi). Toch wel weer bijzonder dat dit soort opnames na 60 jaar opduiken, alhoewel ik er denk ik niet zo van zal genieten als van een willekeurige live opname uit 1972 of 1974.