Whodini - Greatest Hits (1990)

Label: Jive

1. Funky Beat (5:04)
  2. One Love (5:32)
  3. Friends (4:41)
  4. Haunted House of Rock (6:33)
  5. Be Yourself (3:24)
  6. Freaks Come Out at Night (4:45)
  7. Five Minutes of Funk (5:25)
  8. I'm a Ho (4:05)
  9. Tricky Trick (5:05)
  10. Big Mouth (2:51)
  11. Any Way I Gotta Swing It (4:28)
  12. In the Beginning (3:41)
  13. Magic's Wand (5:39)
  14. Escape (3:42)
Snowman
Goed overzicht van hun carriere.

avatar van ewalk
Idd een prachtig overzicht van wat deze heren over de jaren hebben gemaakt. Inclusief the Freaks come out at night en Five minutes of Funk (een van de eerste raps die ik helemaal uit mijn hoofd rapte op de instrumental)!

avatar van Martijn Jonkers
Magic's Wand is echt een geweldig nummer. Zeer onderschat, dit Whodini.

avatar van PaulieWalnuts
Ik vind One Love altijd geweldig.

avatar van Psycholamp
Ben niet helemaal kapot van Whodini. Zeker niet de beste Old-school die er bestaat. Er staan wat leuke nummers op, maar Be yourself zuigt echt als de neten.
Martijn Jonkers heeft het over een onderschat bandje. Met een gemiddelde van 4 sterren (wat ik, helaas voor sommigen, nu naar beneden ga halen) kun je dit niet onderschat noemen. Ik vind ze eerder overschat. Het is oké, niets meer, maar ook niets minder.

avatar van ewalk
In de periode begin 80 waren ze één van de rapduo's die het brachten. Ze inspireerden vele anderen om hun ding te doen. Dat moet je ze nageven.

avatar van Psycholamp
ewalk schreef:

Ze behoorden bij mij niet tot de eerste artiesten waar ik naar luisterde. Misschien dat ze andere geïnspireerd hebben, maar dan vind ik dat anderen het beter gedaan hebben. Wie hebben ze geïnspireerd volgens jou?

avatar van ewalk
The Fugees, Nas, Puf Daddy, nog veel meer om op te noemen. Ze putten allemaal uit het muziek arsenaal van Whodini.
Daarnaast zal de kleine Jermaine Dupree ook wel veel van hen hebben meegekregen. Zie de clip van The freaks Come out at night.