Holy Wars - Shadow Work / Light Work (2026)

1 stem

Label: Pale Chord

1. O Death (2:08)
  2. I Feel Everything (2:55)
  3. Shadowalker (3:25)
  4. Crucify (3:00)
  5. Skin Deep (3:44)
  6. I.F.O.Y.G. (3:06)
  7. Proof of Existence (3:27)
  8. Kill the Light (2:49)
  9. Ceremony (3:19)
  10. Everything You (3:21)
  11. Holy Unholy (3:31)
  12. Metamorphosis (3:17)
avatar van E-Clect-Eddy
geplaatst:
Een jaar geleden kwam de eerste single uit "I Feel Everything" en daarna volgden nog drie: Crucify, Metamorphosis en Ceremony. Op haar / hun Bandcamp pagina aangemerkt als Hard Rock / Metalcore. Zelf denk ik aan Alternative Rock, Metal en ook wel Gothic Rock.

Dit project / duo rond zangeres Kat Leon kwam in 2017 per toeval op mijn pad en het 6-track debuut EP werd een favoriet van dat jaar. Daarop staat de debuutsingle "I Can't Feel Anything" de tegenhanger van de eerste singe van dit album. Destijds was dat Kat's reactie op het abrupte verlies van haar ouders. Dat leverde een stevige en wat rauw klinkende EP op.

Al haar release krijgen van mij een kans, maar de impact van die eerste EP wordt niet meer gehaald.

avatar van E-Clect-Eddy
geplaatst:
Bij dit album staat nu slechts Rock maar ik zou zeggen dat Metal hier ook wel van toepassing op is.

Voor mij klinkt dit als (licht) melodieuze Metal / Alternative Rock, neigend naar Gothic Rock (ook omdat Den Dood in veel van de teksten terugkeert).

I.F.O.Y.G. = I F**k On Your Grave ( dat is toch andere koek dan Sinéad's "I am Stretched on Your Grave" ), beiden kan ik aanbevelen. De nummers, niet de daden