Golden Earring - One Last Night (2026)

Alternatieve titel: Live in Rotterdam Ahoy

Label: CTM

1. Twilight Zone (6:08)
  2. Another 45 Miles (5:11)
  3. Why Do I (4:20)
  4. Just a Little Bit of Peace in My Heart (4:57)
  5. Hold Me Now (3:44)
  6. Going to the Run (4:16)
  7. When the Lady Smiles (5:53)
  8. Radar Love (9:37)
avatar van Brunniepoo
geplaatst:
Als je erbij was in Ahoy, dan heb je vast een hele andere belevenis bij dit album dan ik. Ik hoor een vreemd korte weergave van het concert (het moest ongetwijfeld op één lp) en zie een rare hoes. De nummers klinken verder eigenlijk allemaal wel zo ongeveer als de originelen - dat is vast makkelijk voor het meezingen (of meeluchtgitaarspelen) - maar eigenlijk nergens met een eigen draai ofzo. Niet slecht verder, maar behalve als aandenken aan de avond zelf voegt het allemaal niet echt iets toe.

avatar van gaucho
geplaatst:
Een leukere hoesfoto, die daadwerkelijk herinnert aan dat laatste concert - zo'n foto is er vast wel - had natuurlijk wel passend geweest. Dit is dezelfde foto als op Greatest Hits 3 uit 1981. Jammer, gemiste kans. Daar had ook wel wat meer aandacht aan besteed mogen worden, in de wetenschap dat dit vooral een concertsouvenir is. Voelt nu toch een beetje als een gemakzuchtige cash-grab.

avatar van musician
geplaatst:
Ik weet niet wat het is, maar dat concert was toch veel langer?
De hoes is werkelijk afschuwelijk.
Je zou haast zeggen dat het prutswerk is, waar is het met smaak samengestelde driedubbele live-album met foto's van de mannen van nu?

avatar van nlkink
geplaatst:
Dat concert was een kleine 2,5 uur. Zelfs de televisieuitzending was langer want daar zat in elk geval Long Blond Animal in.
Op de NPO App is het complete concert te zien. Ga ik zeker doen.
De uitgave is een gemiste kans. Jammer.

avatar van rudiger
geplaatst:
Het uitmelken houdt maar niet op .
Hier zit niemand op te wachten . You Know We Love You was het laatste wat er toe deed .
Klaar is het .

avatar van echoes
geplaatst:
Heb net het hele concert gekluisterd op npo. Ondanks wat dubieuze gasten (met Dong Dong... als dieptepunt) was het een geweldig concert. De foto op deze albumhoes werd ook getoond op het enorme scherm boven het podium, dus er is wel een link.

avatar van haythijs
geplaatst:
De hoesfoto was idd tijdens het concert te zien, bij de entree, op merchandise, op de grote videowall, etc. Zeg maar de flyer van deze concertenreeks.
Op NPO start en Youtube komt het hele concert idd naar voren. De show betreft de laatste avond van de reeks. Wel komen er beelden van eerdere avonden voorbij in de edits, zo zijn wij ook te zien bij de vele close ups van het publiek terwijl we er de donderdag waren ( show 4 van 5).

avatar van OzzyLoud
Toen ik ongeveer een jaar geleden hoorde van deze tribute/afscheids concert, met daarin gastbijdragen van oa Guus Meeuwis, Maan, Flemming en Acda & de Munnink dacht ik: laat maar...... moeten zij Golden Earring nummers gaan spelen?.......... Toen ik de televisie uitzending zag en daarna op npo+ heb ik nu toch wel enorme spijt. Want wat was dat goed zeg! De nummers kregen door de diverse artiesten een eigen touch mee zoals Just A Little Piece In My Heart door Davina Michelle, fantastisch! Of Buddy Joe die door Frank Lammers(!), Danny Vera, Acda&deMunnink en Flemming in een soort semi-a capella setting werd uitgevoerd, waanzinnig goed! en zo waren er vele hoogtepunten. Dat Bombay een bietje uit de toon viel neem ik ze niet kwalijk.....En ik durf te beweren als ik erbij zou zijn geweest dan had ik zeker een traantje gelaten bij de laatste groet aan George aan het eind!

avatar van haythijs
Wat betreft je insteek tijdens de aankondiging destijds, ook ik stond er zo in. Het idee van Vrienden van Amstel doet Earring, was niet meteen wat mijn enthousiasme opwekte. Het concert was ook snel uitverkocht ( op voorhand ging het om 1 show) dus ook geen reden om nog voor kaarten te gaan.
Echter, een vriendin die heel vaak meeging met mij naar de Earring ( schat een keertje of 15 zeker, ook backstage met fotomomentjes) zag het ook en appte, wij gaan ook toch?
Aangezien het uitverkocht was, geen optie maar vroeg wel, wil jij echt? Tuurlijk, sluiten we de vele mooie herinneringen echt af. Toen kwamen concert 2 en 3 erbij en toch maar gedaan, uiteindelijk werden het 5 shows. Wij de 1 na laatste en oprecht mooie avond.
Oke, niet alles even mooi. Opposites bv, of Guus en Maan bij I cant sleep. Maar ook weer prachtige momenten met Danny Vera ( hold me now) en bv Son Mieux vond ik oprecht aangenaam. Ook de Wodan boys, Haagse bluffertes dus past prima.
Ook ik vond dat Davina het meesterwerk van George mooi brengen. Why do I met flemming, mooi klein gehouden. En hoogtepuntje toch ook, als Barry na half uurtje voor het eerst opkomt met Candy’s going bad. Mooie deepcut, meesterlijke openingsriff wat mij betreft. En Hay zijn stem, wat een karakter had dat nog na jaren niksen op Curacao. De klik met Maan in dat nummer vond ik nog wel passen ook…( she got a pimp name Ted)
Uiteraard een bass- en drumsolo want dat zijn ook Earring museum stukken. Hoewel Rinus de befaamde dubbelnek thuislaat, dat ding is mij te zwaar geworden zei hij al eens.
Dat DeWolff en Direct het konden was geen verrassing maar wat een heerlijke uitsmijters. Toen DeWolff erbij werd aangekondigd, dacht ik gelijk, She flies is echt een nummer voor hen. En dat werd dan ook een van de nummers die zij brachten.
Tijdens George zijn moment hield ik het droog, maar godsamme wat een indrukwekkend slotakkoord was dat. Wat een hele grote klasbak was hij..nouja was, hij blijft dat voor altijd. En dat ook zeker samen met die andere 3 gozers. Want ergens in de kern bleven ze dat, straatschoffies maar dan ruim in de 70.
Mooie afscheidssalut naar die hele grote band.
En dat we ook nog 3 seconden in beeld kwamen, is mooi voor later.