Europe - Come This Madness (2026)

geen stemmen

Zweden
Label: Silver Lining

1. One on One (3:41)
  2. The Cult of Ignorance (3:31)
  3. Come This Madness (4:02)
  4. This Time of Year (4:05)
  5. In a Different World (3:45)
  6. Scandinavian Eyes (4:51)
  7. Takin’ It Back (3:46)
  8. In the Absence of Grace (1:28)
  9. The Angels Must Have Flown (3:45)
  10. The Devil’s Back (3:47)
  11. Nothing Can Follow This (4:38)
  • vanaf 25 september te koop
avatar van richiedoom
geplaatst:
Best een toffe eerste single! Ze combineren hun jaren 80 sound met de dikke hardrock van de afgelopen 25 jaar. Lekker riffje en een refrein wat gelijk blijft hangen.
Ik kijk hier ontzettend naar uit!

avatar van vielip
geplaatst:
Nieuwe single klinkt zéker goed! Ze trekken de lijn die ze met Hold your head up al inzetten gelukkig door. Dat nummer staat dus niet op het album. Had ik wel verwacht en vind ik wel jammer eerlijk gezegd maar soit...
De solo is om in te lijsten wat mij betreft. Maar ook het riffwerk is heerlijk en Levén's bass gromt en ronkt en legt een vette basis neer. De clip vind ik alleen niet veel soeps maar laat wel een hele nieuwe invalshoek zien. Tevens pakt het mijns inziens goed uit dat ze met een andere producer in zee zijn gegaan. Het knalt naar mijn idee meer de speakers uit. Iets dat bij de laatste albums een beetje ontbrak.

avatar van RonaldjK
geplaatst:
Classic Rock Magazine over album, clip en tour: klik. En wat jammer dat Hold Your Head Up er niet op staat! Iets voor een volgende verzamelaar, vrees ik.

avatar van Killeraapje
geplaatst:
Nieuwe single one on one vind ik een behoorlijk goed nummer. Ben benieuwd naar dit album

geplaatst:
Op zich prima nummer dat One on One. Walk The Earth was ik erg enthousiast over en datzelfde gevoel roept dit nog niet bij me op, maar we gaan het zien.

Hold You Head Up was niet mijn kopje thee en dat die er niet op staat vind ik dus geen probleem. Ik houd iets meer van de dreigende, duistere nummers van Europe zoals Wolves en The Siege. Of de melancholie van Pictures. Hopelijk gaat het (deels) ook weer een beetje die kant op.

avatar van The_CrY
geplaatst:
Wat een ontzettend lekkere single weer. Het heeft me direct in een Europe marathon weten te gooien. Het hoge niveau van Walk the Earth blijven ze vasthouden lijkt het.

avatar van Robertoooooh
geplaatst:
Potverdrie! Lekker nummer die single. Na vorig jaar een hernieuwde kennismaking met dit bandje te hebben gehad - dank mume - ga ik alvast de dagen tot de release van deze schijf afturven.
WoK en WtE zijn uitgegroeid tot, durf ik het te zeggen? ja, ik durf het te zeggen, echte favorietjes.
En al het goede komt in drieën, dus laat maar komen deze gekkigheid.

The cult of ignorance. Ook best een leuk nummer blijft in ieder geval lekker hangen.

avatar van Faalhaas

Het is wel een aardig nummer met een rake tekst. En geinig dat er wat Opeth leden voorbij komen in de clip.

avatar van vielip
Er komen een keur aan bekende en (voor ons) minder bekende Zweden voorbij in de clip las ik. Het nummer is wederom lekker. Het verheugd me wederom dat er wat meer melodie in zit ten opzichte van de vorige albums. Niet in de laatste plaats door het heerlijke synth werk. Lekkere hooks en een catchy bridge/refrein ook.

avatar van The_CrY
Heerlijke tweede single inderdaad met gave synths. Doet me ergens toch weer denken aan de jaren 80 periode daardoor; iets wat ik met de post-reunie albums toch weinig heb over het algemeen.

avatar van Wandelaar
Leuk, de finale aftelling heeft nog niet plaatsgevonden. Er zit nog muziek in.

avatar van Faalhaas
Maar toch is het een vaarwel. Zullen dingen ooit weer hetzelfde zijn?