Mantronix - The Album (1985)

Label: Sleeping Bag

1. Bassline (5:25)
  2. Needle to the Groove (3:41)
  3. Mega-Mix (5:34)
  4. Hardcore Hip Hop (6:17)
  5. Ladies (6:54)
  6. Get Stupid "Fresh" (Part 1) (3:51)
  7. Fresh Is the Word (5:31)
  8. Bassline [Club Version] * (6:00)
  9. Needle to the Groove [12" Version] * (6:26)
  10. Fresh Is the Word [12" Version] * (5:51)
  11. Ladies [UK Remix] * (5:49)
  12. Bassline [Radio Version] * (3:26)
  13. Bassline [Instrumental] * (4:20)
  14. Needle to the Groove [Alternate Version] * (4:14)
  15. Jamming on the Groove * (4:06)
  16. Needle to the Groove [Live Version] * (3:04)
  17. Ladies [Live Version] * (4:45)
  18. Ladies [A Capella] * (4:41)
  19. Get Stupid "Fresh" Part 1 [A Capella] * (3:47)
  20. Fresh Is the Word [Radio Version] * (3:43)
  21. Fresh Is the Beat * (4:57)
  22. Fresh Is the Word [A Capella] * (4:47)
Snowman
Eerste hardcore rap album.

begrijp niet wat je bedoelt met 1e hardcore rap album Snowman..?
Vind het absoluut geen hardcore.
Gewoon ouderwetse hip hop met electro sounds en vooral zeer baanbrekend! Bassline en Ladies blijven zwaar vet..

avatar van FunkyMonk
Vergeet Hardcore Hiphop niet; wat een gruwelijke beat heeftdat nummer.

raffael77
Leuke plaat en ik heb deluxe uitvoering met extra's lol.

avatar van Weirdo Wizzy
Ik had hier eerst 3 voor staan maar verhoog dit toch naar 3,5 ster. Het klinkt erg goed allemaal. Normaal hou ik niet zo van die jaren 80 electronische hiphop, maar dit is een uitzondering op de regel laten we maar zeggen.

Hoogtepunt van deze cd is duidelijk Bassline. Wat is dat gaaf geproduceerd zeg en zeker voor die tijd. Mijn andere favoriet is Fresh Is The Word. Iets minder energiek misschien als de rest maar toch erg lekker.

Needle To The Groove, Hardcore Hip-Hop en Ladies zijn ook gewoon sterke nummers. Mix en Get Stupid zijn ook wel te doen maar geen nummers die je doen duizelen .

avatar van Weirdo Wizzy
Ik ga deze plaat even verhogen want dit is gewoon echt lekkere old school. Als ik elk nummer zou beoordelen zou het er zo uitzien:

Bassline: *****
Get Stupid: ***
Fresh Is The Word: ****

Mantronix: The Album krijgt 4 ster van mij

avatar van Weirdo Wizzy
Nee ik wijzig hem toch weer. Het album krijgt 3,5 ster van mij. Mijn mening over Bassline blijft hetzelfde. Beste old school beat aller tijden voor mij.

avatar van snoopy
Classic album maar wel een goeie. nummers zoals Bassline blijft gewoon geweldig.

avatar van misja82
Mantronix, ook al zo'n classic old skool groep. Nummers als needle to the groove, bassline en hardcore zijn regelrechte klassiekers die elke hiphop liefhebber minstens een keer moet hebben gehoord!
Heerlijk!

avatar van John Doe
Bassline zal ook altijd één van mijn favoriete hiphop tracks blijven, en dan bedoel ik zeker niet de radio mix van de clip hier, maar deze versie. Mantronix is nu flink in de vergetelheid geraakt, maar het blijven prachtige producties. Vooral voor mensen die de focus grotendeels op de beats hebben liggen bij hiphop. Het zijn hier prachtig gesmeden beats met veel feest spirit en dan bedoel ik geen oppervlakkig feest gevoel, maar juist iets heel tribaals en puurs. Voor de lyrics moet je het niet doen. De rapper is hier alleen goed voor de toevoeging van z'n geluid, flow en gevoel zoals een entertainende MC als toevoeging op een live act. Producer/DJ Kurtis Khaleel was een groot producer. Geniale oldschool feest hiphop.

avatar van RogerV
schandalig inderdaad hoe Manronix wordt vergeten. Deze beats zijn inderdaad geweldig. Mantronix is toch een van de belangrijkere hiphoppers geweest.

Ook mooi hoe fris deze muziek nog klinkt in vergelijking met veel muziek uit deze tijd.

avatar van MAS
MAS
Ik ontdekte dit album door Kos omdat er gezeur over was bij een K.O. Inderdaad een lekker oldschool album.

avatar van UK-Choonz
A legend!

Eeuwig zonde dat Kurtis zo in de vergetelheid wordt gedrukt. Deze muziek is zeer invloedrijk geweest en zeer goed ook.

Het 80's freestyle geluid samen met hiphop. Een gouden verbond.