Martin Carthy - Shearwater (1972)

Folk
Label: Pegasus

1. I Was a Young Man (2:46)
  2. Banks of Green Willow (4:31)
  3. Handsome Polly-O (2:31)
  4. Outlandish Knight (5:25)
  5. He Called for a Candle (2:49)
  6. John Blunt (3:25)
  7. Lord Randall (4:34)
  8. William Taylor (3:42)
  9. Famous Flower of Serving Men (9:23)
  10. Betsy Bell and Mary Gray (1:34)
Summiere begeleiding, af en toe zonder. Zingen kan Martin Carthy als de beste. Op Betsey Bell een duet met Maddy Prior.Voor de folk liefhebber.

avatar van potjandosie
het enige solo album van de inmiddels 82 jarige Engelse folklegende Martin Carthy dat ik in mijn bezit heb, hetgeen niet kloppend is. een fraai, traditioneel folkalbum zonder enige poespas. hoog tijd om mij meer te verdiepen in de solo albums van deze grootheid. een man met een enorme staat van dienst. naast zijn lidmaatschap van de "Watersons", heeft de man de afgelopen 60 jaar in allerlei samenwerkingsvormen de Engelse volksmuziek een gezicht gegeven en daar enorm aan bijgedragen. hij maakte o.a. een hele reeks duo albums met Dave Swarbrick. alle tracks zijn traditionals gearrangeerd door Martin Carthy. hoewel de kwaliteit van zijn zang en gitaarspel buiten kijf staat, hadden er vanwege de variatie iets meer duetten, zoals met Maddy Prior, op dit album mogen staan. van dit album bestaat een reissue uit 2017 op cd, label Talking Elephant.