Ken Pomeroy - Tonight's News (2026)

Folk / Roots
Label: Rounder

1. Look at Miss Ohio (3:44)
  2. Deportee (4:37)
  3. This Old Guitar (2:19)
  4. Bound to Rain [Loft Version] (2:49)
  5. Late for the Sky (3:49)
  6. Sentimental Lady (3:05)
avatar van ExLibrisPetri
Och, och, och, deze plaat snijdt dwars door m'n ziel. Het lijkt sprekend of ze bij je in de kamer zit en met haar fraaie gitaarspel en bewogen stem je zinnen troost. Vanmorgen, tijdens m'n ochtendwandeling, helemaal in extase. En na 20 minuten en 23 seconden elke keer weer op play geduwd. Het begint met een echt geweldige cover van Gillian Welch' nummer 'Look at Miss Ohio', indringender dan het origineel. Dan volgen er nog vijf pareltjes van eigen hand en hart. Er zit echt geen zwakkere broeder of zuster tussen. 'Deportee' klinkt als een protestsong tekstueel, het deportatiebeleid van Trump raak neergezet met een persoonlijke situatie. 'Bound to Rain [Loft Version]' heeft een heerlijk gitaarloopje. Haar akoestische gitaarspel is sowieso van uitstekende klasse, en haar stem is werkelijk uniek en doet vanalles met je.
Dit moet toch spekkie voor het bekkie van erwinz zijn, hoewel hij niet aan EP's c.q. mini-albums 'doet'. Voor deze moet hij toch echt een uitzondering maken. Ken verdient het met dit juweeltje. Er is maar één nadeel: ik krijg kramp in m'n wijsvinger van het op repeat duwen.

ExLibrisPetri schreef:

Nou, alleen Bound to Rain is van eigen hand. De overige songs zijn covers.
1 = Gillian Welch
2 = Woody Guthrie
3 = John Denver
5 = Jackson Browne
6 = Fleetwood Mac

avatar van ExLibrisPetri
@Renoir, dank voor de toelichting. Dat wist ik niet. Dus eigenlijk is het een cover-album?!

avatar van Renoir
Bijna dus, ExLibrisPetri. De EP is in één dag opgenomen in The Loft in Chicago (de studio van Wilco). Alles is live opgenomen, zonder overdubs. Voor meer info zie Discogs.

avatar van ExLibrisPetri
Dank voor de info Renoir. Als ik mag parafraseren, dan heeft ze een hele goede smaak (songs die haar hebben geïnspireerd) en is ze in staat dit met veel liefde en gevoel over de bühne te brengen. Ik blijf het een heel inspirerend mini-album vinden, waar ik echt van geniet. Nu zal erwinz wel afhaken ('tussendoortje')

avatar van Renoir
Nog een tip, ExLibrisPetri. Ken is momenteel in Europa. Ze treedt morgen op in Denemarken en later deze en volgende week ook in het Verenigd Koninkrijk!

avatar van erwinz
wel een mooi minialbum