Freestyle Fellowship - To Whom It May Concern... (1991)

Label: Beats & Rhymes

1. We Are the Freestyle Fellowship (1:37)
  2. My Fantasy (3:53)
  3. 7th Seal (5:24)
  4. Let's Start Over (1:15)
  5. Sunshine Men (4:34)
  6. Physical Form (3:50)
  7. 120 Seconds (2:04)
  8. We Will Not Tolerate (1:47)
  9. Dedications (2:01)
  10. It's On (0:16)
  11. Sike (0:34)
  12. 5 O'Clock Follies (5:57)
  13. Legal Alien (3:45)
  14. Convolutions (0:47)
  15. Jupiter's Journey (4:18)
  16. For No Reason (3:15)
  17. Here I Am (4:15)
  18. The Future? (1:32)
avatar van Chriz
Dit is goede shit, jammer dat niet veel mensen het kennen.

Aan het aantal reacties te zien tenminste .

avatar van Rhythm & Poetry
Dit is inderdaad goede shit. Jammer van de korte onderbrekingen die echt heel weinig toevoegen (zoals Sike), maar de reguliere nummers liggen allemaal heel erg goed in het gehoor. Er staan weliswaar geen echte uitschieters op, maar het constant hoge niveau is ook wel wat waard. Een mooie ontdekking met dank aan het hiphopalbum van de week.

avatar van MAS
MAS
Niet veel op aan te merken alleen het "losse" sfeertje wat wordt gecreëerd op dit album had af en toe ietsje minder gemogen van mij.

avatar van He$$el_01
Laat ik positief beginnen: Sunshine Men

Helaas is het grootste gedeelte van het album toch een stuk minder goed dan dit nummer. Niet alle rappers lliggen mij even goed. Ook vind ik dat er erg veel nummers op staan die het tempo heel erg uit dit album halen. Dat is jammer, want nummers als Physical Form, 5 O'clock Follies en dus Sunshine Men zijn van een goed niveau. De beats zijn nergens van een hoog niveau, maar passen bij die nummers beter bij de rappers.

avatar van principal2000
Prima album met als grootste nadeel de freestyle sfeer die -logischerwijs- door Freestyle Fellowship gebracht wordt. Als het album wat bewerkt en gepolijster was afgeleverd, was mijn score iets hoger uitgevallen. De beats zijn gewoon lekker en qua MC-skills zit het ook wel goed. Het lijkt er te vaak op alsof alle uitprobeersels en experimenten in 1 take op het album gezet zijn. Ze doen hiermee hun naam zeker veel eer aan, maar het kan ook wat gezapig overkomen. Desondanks blijft een goed underground album over waarop genoeg te genieten valt. De interludes zijn vooral overbodig, maar dat is wel vaker zo binnen het genre.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Ik vind het freestyle karakter van het album nogal storend. Bovendien vind ik de productie (de beats maar vooral de afwerking) niet zo goed. Door deze twee minpunten zal ik dit album waarschijnlijk niet vaak meer luisteren. Omdat de rappers het wel naar behoren - soms zelfs erg goed - doen krijgt To Whom It May Concern toch nog een voldoende.

avatar van Kos
Kos
Zoals je van een freestyle collectief mag verwachten wel érrug chaotisch geproduceerd.
Daarnaast laat het geluid ook nogal te wensen over.

Gelukkig valt er tussendoor wel heel wat hogeschool hiphop te genieten.