Harald
Stephen Stills guitar
John Sebastian guitar
Jimi Hendrix bass
Buddy Miles drums
Of deze line-up ook op track 2 en 3 mee doen weet ik niet, er staat echter geen vermelding op het hoes of in het boekje. Het is een bonte mengeling van Rock muziek, gesproken tekst, exotische klanken, onder meer tabla en de veena, een Indiaas snaarinstrument, en bizarre geluidseffecten. Dit album is zoiets als een muzikale full-blown LSD trip....een mindblower.
Track 1 begint met een edited press-conference waar Leary zijn political program (it's cool) uitlegt. Muzikaal is dit voor mij de beste song wat ook niemand verbaast bij deze line-up. Jimi Hendrix speelt de bas net als de lead gitaar.
Track 2 is een drug guide recording en hier is de suggestion "you can be John & Yoko this time around" te horen.
Track 3 "What do you turn on when you turn on", is een biochemische rap die een vroege versie van Leary's latere liefde voor high tech laat zien; het menselijk lichaam dat wordt aangesloten op een computer, in een nogal geinspireerd betoog vol feiten.
Timothy Leary was met een aantal schrijvers en muzikanten bevriend, bijvoorbeeld met de dichter Allan Ginsberg, Ken Kesey, Paul Krassner, Jerry Rubin, Ram Dass en ook met John Lennon op wiens single "Give Peace A Chance" hij mee deed. John Lennon's "Come Together" is ook een eerbeton aan Timothy Leary.
Leary wordt ook vernoemd in "The Seeker" van The Who, "I asked Timothy Leary/ But he couldn't help me either" en ook "Legend of a mind" van de "Moody Blues gaat over Timothy Leary