38 Spesh - 8 Shots (2026)

1 stem

5. Mental Health (3:06)

met Che Noir

6. Trust Us (2:44)

met Smooth Haynes en Ransom

7. Speshal [Interlude] (1:39)
  8. Heavy Burden (2:19)

12. Everything (2:57)
avatar van Yestsida
geplaatst:
Zeer fijn.

8 Shots is na Mother & Gun het tweede soloproject dat ik beluister van 38 Spesh. Deze man heeft niet de meest aantrekkelijke stem, hij is echter wel een bekwame rapper dat zeer goed verstaanbaar is. 38 Spesh is zelf ook een producer, hij produceert ook weer enkele beats op dit album. Hij heeft oprecht een goed oor voor beats, wat voor een sterk geheel zorgt.

Het is een beetje teleurstellend dat Method Man enkel het refrein voor zijn rekening neemt op The Main Line, gelukkig is het wel een erg fijn nummer. Che Noir en 38 Spesh bewijzen wederom een sterk duo te zijn op Mental Health. Che Noir blijft toch mijn favoriete femcee momenteel. Verfrissend ook om dit topic voorbij te horen komen op een rapalbum, voor iemand dat zelf voor een aanzienlijke periode in een burn-out/depressie gezeten heeft is het een zeer herkenbaar onderwerp.
Ransom doet ook weer lekker zijn ding op Trust Us. Wat lijkt die Smooth Haynes trouwens op Nas? Voornamelijk wanneer hij "baby giiirl" schreeuwt.

Als je van dit straatje binnen Hip Hop houdt, verdient dit album zeker een kans. 8 Shots is wederom een lekker album van 38 Spesh!