Lucie Antunes - Silence (2026)

Frankrijk

met Halo Maud

3. Alors (3:59)
  4. I Don't Need (4:54)

met Louisahhh

5. Le Silence Fait un Visage (2:31)
  6. In a Smile (3:25)

met Wolfgang Tillmans

7. Centuple du Réel #1 (0:21)
  8. Le Vide (3:42)

met Canblaster

9. Centuple du Réel #2 (0:21)
  10. Coupe Moi (6:05)

met Clara Ysé

11. Centuple du Réel #3 (0:17)
  12. Passage (4:08)
  13. Centuple du Réel #4 (0:15)
  14. Nana (2:51)

met Vega Voga

15. I Touch the Earth (3:46)

met Wolgang Tillmans

16. Centuple du Réel #5 (0:20)
  17. Mushrooms (4:01)
  18. Silence Bis (2:09)
geplaatst:
Via Halo Maud bij dit album terecht gekomen.

Electronic / Alternative / Experimental aldus deze act op de Bandcamp, Hoor ook wat Ambient en Score-achtige invulling, en overstuurde synths in het nummer met Halo Maud en Louisahhh, dus Techno is ook niet ver weg.

geplaatst:
Is het een nieuwe trend om op de dag dat een album wordt uitgebracht ook meteen een half dozijn aan singles uit te brengen ? Is zie zowel dit album als een single bij mijn aanbevelingen staan.

geplaatst:
Eerste indruk na de eerste beluistering: klinkt gewoon heel goed.

Zou het elektronisch Art Rock of Avant-Garde kunnen noemen maar er komt geen gitaar aan te pas en de Jazz invloeden zijn er wel zoals op "In A Smile" dat neigt naar Trip Hop, maar beperkt.

Het dichtste dat ik kan bedenken waar dit album aan doet denken is het werk van DJ Shadow, maar dan zonder de sampler en veel minder Hip Hop. Af en toe een kort uitstapje naar de Electro Techno. Echos van de Art of Noise in een nummer als "Nana" dat net geen cover is van een van hun nummers.

"I Touch the Earth" wordt het zowel Ambient / Darkwave als Oosters en plagerige korte stukjes dansbaar, was ook één van de 5 singles.

Het uitgangspunt voor het album was een libretto van poet Laura Vazquez aldus de begeleidende tekst op Bandcamp. Een soort concept album dus en dat was een schot in de roos wat mij betreft.

Veel electronica, vibrafoons, synths, percussie maar het is niet dicht getimmerd, er zitten ook stukken tussen die als een Ambient Score aanvoelen. Heel van de instrumenten worden door Lucie Antunes gespeeld plus de zang en op enkele nummers neemt Laetitia N'diaye dat over als er geen ander gast-artiest meedoet.

Enige min-punt voor mij met mijn Pop Rock oor is dat 50 minuten wat aan de lange kant is. Maar omdat het blijft boeien valt het verstrijken van de tijd minder op.

Verveelt geen minuut, en dat is voor een act die ik nauwelijks ken en pas nu een compleet album van luister toch een heel fijne kennismaking en een 'spot on' aanbeveling van Last.fm geholpen door het feit dat ik Halo Maud zeer waardeer.