Syd Matters - A Gospel of Some Sort (2026)

Frankrijk
Label: Créature

1. Armageddon Time (6:23)
  2. Choking on Anger (4:02)
  3. Easy (3:57)
  4. Memorize (3:08)
  5. Many Years in the Making (3:48)
  6. The Devil (3:33)
  7. In the Darkness (4:16)
  8. Ténèbres (7:06)
  9. The Holy Ghost (3:32)
  10. Tongues (6:29)
  11. Nuclear (3:59)
geplaatst:
16 jaar geen album en nu belooft dit echt heel mooi te worden gezien de eerste 3 vrijgegeven nummers Rarara Nuclear is echt fucking prachtig! Ontdekt door de algoritme van spotify waar stond dat als je mijn eigen album mooi vind je dit ook mooi vindt en normaal negeer ik die algotitmes maar ben blij dat toch is te hebben gevolgd

avatar van Rarara
geplaatst:
niet meer verwacht dat ze iets zouden produceren na zo veel jaar. ik heb die 3 nummers nog niet gehoord. ze gaan ook op tour maar nog niets in nederland gepland

avatar van muziekobsessie
Wat een fantastisch mooi album is dit zeg! Subtiel, bloedmooie koortjes, melancholie, verrassend, krachtig. Maw DIKKE AANRADER!!!!!!!
Mijn nr 1 van het jaar echt genieten

avatar van Broem
Hier ook een eerste luisterbeurt erop zitten. Ook enthousiast en dit weekend nog een paar keer in de herhaling. Lijkt mij bij uitstek een album voor erwinz Die heeft 'm wellicht al op de radar.

Ik snap de tip van je muziekobsessie. Deze muziek doet me een beetje denken dan die van jou, maar ook een band als Midlake borrelt naar boven. Gek genoeg raakt die band me meer.

Het klinkt mooi en warm, en toch ervaar ik afstand of zo. Waarschijnlijk door de zang waar ik niet echt een klik mee heb.

Misschien dat er later alsnog een klik komt, maar nu hou ik het op een veilige 3,5*.

avatar van muziekobsessie
Nou ik vind hem maar mooier en mooier(en hou niet zo van midlake). Dit is Zo subtiel allemaal. Valt mij overigens op dat de laatste jaren artiesten nederland links laten liggen en meer frankrijk belgie duitsland pakken. Bijvoorbeeld charlie winston, yael naim en nu ook syd matters. Verkopen grote zalen daar uit dus ik snap t wel maar vind het gelijk nogal teleurstellend. Dus mume gebruikers promoten dit! Mijn vrienden al getipt en vinden het ook prachtig

avatar van MarkS73
Ik snap het enthousiasme van muziekobsessie wel, wat mooi is dit zeg. Prachtige melodieën, vooral met een koptelefoon op sleept dit album je helemaal mee. Het hele album is mooi maar Chocking On Anger is voor mij vooralsnog mijn hoogtepunt, prachtig...
Dat is toch altijd weer leuk aan dit forum, geen idee of ik dit anders ook op het spoor was gekomen.