Eartheater - Heavenly Body: If I'm the Bottle You're the Message (2026)

Electronic / Pop
Label: Chemical X

1. Malka Moma (3:14)
  2. Paradise Rains (3:19)
  3. Practical Amnesia (3:46)
  4. Crown Jewel (4:01)
  5. Wasp in the Fig (3:42)
  6. Glowing Guts (2:05)
  7. Hers Before Hers (3:26)
  8. Don't Look Back (3:05)
  9. Favorite (4:45)
  10. Fast Asleep (2:53)

met Oklou

11. Nova (5:55)
geplaatst:
En ook deze experimentele elektronische Pop single "Paradise Rains" bevalt wel, en de andere single "Crown Jewel" klinkt meer als Trip Hop en tenslotte "Nova" is wat dromerig en ambient, helaas met die verdraaide auto-tune gepiel.

Een beetje een Grace Jones achtige hoes.

bandcamp pagina

Eindelijk uit

Mooie opener "Malka Moma" met klassieke invloeden, het vertaald zich als "klein meisje" uit het Bulgaars.

Gelukkig geen typos in de naam van het album, mist helaas wel de tracklist op Last.fm

Hoor nu ook dat Grace Jones ook echt genoemd wordt in "Crown Jewel", dus is wel degelijk een link tussen dit album en de Jamaicaanse.

Het iets meer experimentele eerste deel bevalt heel goed, het tweede deel is iets meer gangbare Pop / Electronica / Synthpop maar valt ook goed.

Vind dat de stem van deze zangeres wel wat lijkt op die van Olivia Rodrigo.

If vind diverse artsy-fartsy foto's van deze act niet mooi, maar dit album is gelukkig wel lekker.

Het zou me niets verbazen als dit een soort concept album is met al thema de (aanstaande ? ) geboorte van een meisje (haar dochter ??)

avatar van coldwarkids
geplaatst:
Hoorde Paradise Rains daarnet op de radio. Erg mooi!

avatar van alexander-r
geplaatst:
Dit album was, na bijdrage op de geupdatete versie van Eusexua, wel the one to watch voor mij dit jaar. Al typende waag ik me aan het openingsnummer. Erg mooi en smaakt naar meer. Ik ben benieuwd!

geplaatst:
Dan zie je dit verschijnen en ga je even googlen wat dit nu weer voor een artiest is. In eerste instantie verschrikkelijk negatief bevooroordeeld.
Blijkt het toch wel een goede artiest te zijn, met een heerlijke stem. De muziek is misschien wat te glad, maar zeker heel goed te doen.
Maar dat gaat natuurlijk niet over dit album. Dat zal ik op zijn eigen merites moeten beoordelen. Maar Eartheater is er even ingeknald hier. Prima muzikante.

Edit: Eén van de dingen die ik zag en hoorde was Paradise Rains, en dat is natuurlijk wél van dit album. Mooi, ga zo door. Ik ga dit meer luisteren.

avatar van Mr. Crowley
geplaatst:
Je spreekt dit uit als Ear-Theater of als Earth-Eater ?

of toch Ear-the-ater ?

eartheater schijnt een soort fish te zijn.

Wie weet hoe ze dat in Bulgarije uitspreken, want het lijkt erop dat daar haar familie vandaan komt.