T.I. - Kill the King (2026)

Label: Grand Hustle

1. A King's Thought (0:40)

met Heiress Harris

2. See Wh'am Sayin (2:56)
  3. Let 'Em Know (2:55)
  4. Where I'm From (3:45)

met Anderson .Paak

5. Rant (3:36)
  6. Mr. Him (2:25)
  7. How It Went (3:14)

met The-Dream

8. Dope Boys Academy (2:56)

met T-Pain, Jeezy en 2 Chainz

9. Pistol on the Dance Floor (2:36)
  10. And Won't (3:14)

14. Ego (1:25)

met The OMG Girlz

15. Trauma Bond (2:40)

met Marching Crimson Pipers

16. Represent a Time (3:25)

met SWEATA en Young Dro

17. Big Dog (2:32)

met Buddy Red, Billie Lennox en EJ Jones

18. Continental (3:02)
avatar van mh040
geplaatst:
Het klinkt allemaal wel prima, maar ik ben toch altijd meer voorstander van albums met een meer samenhangend geluid. Albums zoals deze voelen meer aan als verzamelalbums. Daarnaast had van mij het trapgehalte ook een stuk hoger gemogen (maar zoals Jay-Z ooit terecht zei: "want my old shit, buy my old albums").

Toch valt er aardig wat te genieten. Met name de uptempo nummers: Let 'em Know, Where I'm From, Dope Boys Academy, Pistol On The Dance Floor, Trauma Bond.

Minder: How It Went, Gorgeous, Llogclay, Ego, Continental.

In eerste instantie zeg ik 3,5*, maar misschien ga ik het toch verlagen naar 3*

avatar van Yestsida
geplaatst:
Hier had ik meer van verwacht.

T.I. heeft zich de voorbije jaren gefocust op een carrière als stand-up comedian. Volgens mij is die carrière geen groot succes geworden, waardoor hij met Kill the King (even) terugkeert naar zijn hoofdberoep. Naar eigen zeggen zou dit twaalfde soloalbum ook zijn allerlaatste zijn.

Met de eerste single heeft hij na lange tijd nog eens een oprechte hit te pakken naar mijn mening. Let 'Em Know is een heerlijk uptempo nummer dat geproduceerd werd door Pharrell. De beatbakker zet zijn recente winning streak op een formidabele wijze verder! Dit nummer had gemakkelijk in de prime van T.I. uitgebracht kunnen zijn. Briljant nummertje.
Mr. Him werd ook geproduceerd door Pharrell. Niet hét niveau van Let 'Em Know, toch wel een ander hoogtepunt op deze LP.

Where I'm From bevat een gastbijdrage van Anderson .Paak én een productie van niemand minder dan Dr. Dre. Absoluut een tof nummer, jammer genoeg niet meer dan dat. Dope ettelijke jaren geleden was wel een heel wat briljantere collaboratie tussen Dre en Tip.

Rant, Dope Boys Academy, Trauma Bond en voornamelijk het door Juicy J-geproduceerde Continental zijn ook kleine uitschieters.
Het bulk van Kill the King luistert prima weg, het is - net zoals de hoes- wel een relatief kleurloze boel. Niet meteen het niveau dat je mag verwachten van een zwanenzang. T.I. is en blijft een rapper natuurlijk, dus dat pensioen is helemaal niet zeker. Vreemd ook dat dit album de hekken sluit met de zin "to be continued".

Big Dog vind ik de zwakste schakel, het enige nummer dat ik wel eens durf skippen.

Leuk album, gewoon niet memorabel.