Radio Z - Radio Z (2026)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Zwarte Marco van Basten (0:29)
  2. Optima Forma (2:52)
  3. Voor Ons door Ons (2:05)
  4. Dit Is Geen Test (2:31)
  5. +31 97 010 25 14 35 (0:50)
  6. Schud (2:10)

13. Arigato (0:22)
  14. Mokt Doeg (2:33)
avatar van alexander-r
geplaatst:
Knalt er lekker in met Optima Forma, maar het gaat pas echt los vanaf fck grnzn. Het drieluik met blijkbaar en gen3ficatie is vrij sick. Opzich fijn dat daar wat interludes tussen zitten om het hoge tempo iets af te zwakken. Interludes zijn sowieso leuk ingestoken, mag ook eens gezegd worden als dat goed gaat.

Als je naar de vorm kijkt dan vraag je je natuurlijk ook af of er inspiratie van het succes van IJsland is gekomen. Ray Fuego als frontman van Ploegendienst en Dio die als rapper in de jaren '10 furore maakte maar sinds vorig jaar meer een eigen stijl is gaan vinden. En natuurlijk de producer erbij die gedurfde keuzes weet te maken met in dit geval Kabul $lim. Shout out naar hem met zijn subtiele gebruik van distortion, knap gedaan en een mooi terugkerend thema door de hele plaat. Muzikaal zitten er raakvlakken, gelukkig heeft Radio Z wel écht een eigen smoel (medemogelijk gemaakt door de subtiele distortion).

De gastbijdrages vallen me dan toch wel tegen. Nnelg die ik zelf erg hoog heb ziten kan gewoon veel beter dan lijkt alsof shorty veel niest, want ze is constant blessed. Om over Willem nog maar te zwijgen... Blijkbaar vind ik het vetste nummer met de allerbeste verse van Dio ooit. Hij geeft zich qua inhoud bloot en ook zijn flow vind ik goed gedaan. Maarja die verse van Willem op het einde voelt alsof het qua thematiek totaal niet aansluit op die van Ray Fuego en Dio.

Anyway genoeg lopen zeiken. Al met al is het een erg vet album en heb zin om ze volgende week op DTRH te gaan checken. Dit gaat live sowieso een feestje zijn!

avatar van alexander-r
geplaatst:
Dit was live inderdaad een Feest. Vraag het maar aan mijn verzwikte enkel