Casket Cassette - Love Letters to Ghosts (2023)

1 stem

Electronic / Rock
Uitgebracht in eigen beheer

1. Lust (2:35)
  2. Symbiosis (3:12)
  3. Crying in the Club (3:03)
  4. Anybody (3:27)
  5. Drown (3:17)
  6. Gravity (2:27)
  7. Slowdance (3:13)
  8. Love Letters to Ghosts (3:04)
  9. A Way Out (3:34)
  10. Weatherhead (3:35)
avatar van jeanmaurice
De eerste twee albums van deze Amerikaanse band/muzikant zijn dit jaar verschenen bij het label Young & Cold. Dit is een combinatie van darkwave en synthpop is mijn eerste indruk. Ik vind het muzikaal niet onaardig klinken, maar de vocals zijn wat overtrokken. De synths zijn ijl en melodieus, het ritme monotoon en kil zoals we dat vaker hebben gehoord. Krijgt op hun bandcamp nogal wat steunbetuigingen, maar ik ben niet meteen overtuigd. Klinkt soms wat teveel als een overstuurde Tears for Fears of Lowlife. Er zit veel galm op de zang, en dan vraag ik me altijd af of de zanger echt zo zingen kan?

Client Challenge - casketcassette.bandcamp.com

jorro, Juul1998B, wat vinden jullie?

avatar van Juul1998B
Hele fijne sound! Doet me heel af en toe ook wat denken aan Choir Boy. Fijne mix tussen darkwave en synthpop.

avatar van jeanmaurice
Juul1998B schreef:

Choir Boy zegt mij niets. Misschien is dit net iets te poppy voor mij. Doet me vooral aan Tears for Fears denken, en dat vind ik ook niet zo goed. Slecht is het natuurlijk niet, misschien moet ik het vaker luisteren.