Kazi - Down for the Kaz (2000)

Label: Stones Throw

1. Down for the Kaz (3:09)
  2. A.V.E.R.A.G.E. (2:53)
  3. Wake Up (3:32)
  4. Down for the Kaz [Instrumental] (3:08)
  5. A.V.E.R.A.G.E. [Instrumental] (2:54)
  6. Wake Up [Instrumental] (3:33)
RedLightCityBoy
A.V.E.R.A.G.E. is een van de beste hip-hop nummers die ik ken

RedLightCityBoy
Ook een werkelijk prachtige cover.

avatar van Stapler
En hoe is de rest?

RedLightCityBoy
Is al een tijdje terug dat ik deze had, maar ik weet wet dat ie de moeite waard is.

avatar van P Jay
A.V.E.R.A.G.E. is inderdaad een erg lekker nummer! Geniaal vage Madlib-beat die erg veel sfeer schept.

RedLightCityBoy
Tja, moeilijk om dit stukje muziek te omschrijven. Kazi is gewoon een zeer aangename MC met uiterste kwaliteiten. Op de drie nummers die je hoort kom hij gewoon heerlijk naar voren. Intelligente rhymes, een zeer fijne flow (doet denken aan MED) en zijn stem vind ik erg prettig. Dit doet hij over de altijd ongeloofelijk sterke beats van Madlib.
Een productie als A.V.E.R.A.G.E. is gewoon geniaal. Dat nummer zit gewoon vol met heerlijke korte samples, die samen 1 prachtig geheel vormen. Hoe hij het doet weet ik niet, maar dat hij lang aan deze beats gewerkt heeft hoor je overduidelijk in deze fijne productie. Alles is tot op de puntjes verzorgt. Het openingsnummer is ook heerlijk, net als de hele EP, maar jammer genoeg is het gewoon veel en veel te kort om een hoger cijfer te geven. Wanneer je er net inkomt is het alweer voorbij. Dood zonde, want deze combi tussen Kazi en Madlib is gewoon brilliant. Ik hoop dat Kazi nu eens met een geheel album komt, kan niet anders dan gigantisch uitpakken. Ook een album cover heb ik nog nooit zo mooi gezien als deze.

avatar van dilladawg
Wat een sfeer heeft A.V.E.R.A.G.E, egt heerlijk.

P-DawG
A.V.E.R.A.G.E. vond ik al geniaal maar Wake Up en Down is toch ook gewoon briljant. Down for the Kaz is ook een lekker nummer maar wel wat minder dan de andere twee, komende dagen zal ik z'n album maar eens gaan luisteren want dit smaakt naar meer.

Wel jammer dat Madlib daar niet op produceert want dit is echt een gouden combinatie.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
2 prima nummers en A.V.E.R.A.G.E., het meest afgespeelde nummer in mijn iTunes... Smaakt naar meer .