Kool G Rap & DJ Polo - Wanted: Dead Or Alive (1990)

Label: Cold Chillin'

1. Streets of New York (4:21)
  2. Wanted: Dead Or Alive (4:36)
  3. Money in the Bank (5:00)

met Large Professor, Freddie Foxxx en Ant Live

4. Bad to the Bone (5:22)
  5. Talk Like Sex (5:14)
  6. Play It Again, Polo (4:07)
  7. Erase Racism (4:31)

met Big Daddy Kane en Biz Markie

8. Kool Is Back (3:26)
  9. Play It Kool (4:31)
  10. Death Wish (4:05)
  11. Jive Talk (4:36)
  12. The Polo Club (4:02)
  13. Rikers Island (5:33)
  14. Talk Like Sex [Bladerunners Edit] * (3:11)
  15. Bad to the Bone [Street Remix] * (4:26)
  16. Streets of New York [Long Version] * (5:43)
  17. Wanted: Dead Or Alive [Remix] * (3:58)
  18. Talk Like Sex [Club Version] * (5:09)
  19. Bad to the Bone [Radio Remix] * (3:52)
  20. Talk Like Sex [Radio Version] * (3:25)
  21. Bad to the Bone [Street Remix Instrumental] * (4:27)
  22. Streets on New York [Instrumental Dub] * (4:01)
  23. Wanted: Dead Or Alive [Remix Dub] * (3:57)
  24. Wanted: Dead Or Alive [Remix Instrumental] * (3:56)
  25. Death Wish [Instrumental] * (4:03)
  26. Bad to the Bone [Instrumental] * (5:20)
Raekwon the chef
Streets of New York vind ik wel een vet nummer, met een bekende sample alleen weet ik niet meer waarvan dat gesampled is..

Kos
Sample zit ook in My Friend van Groove Armada.

avatar van FunkyMonk
Afkomstig van een track van Stevie Wonder denkik; superstitious? (ben niet 100% zeker)

Volgens mij niet hoor...

avatar van Statiegeld
Kos heeft gelijk

Raekwon the chef
moet dan natuurlijk andersom zijn, het eerste Groove Armada album was in 1999. maar dat is hem wel denk ik

avatar van thomzi50
Openingsnummer is ijzersterk, voor de rest leuk maar niet 100% overtuigend. Vooralsnog 3,5*

avatar van Osiris Apis
Raekwon the chef schreef:

Streets of NY uiteraard ook gesampled. The Fatback Band is het orgineel.

avatar van Korhymes
Ik vind dit een heel dope album, hij komt echt met veel punchlines en slimme en dope rhymes.

But I think with my dick honey, so come and brainwash me

Vind ik nog steeds altijd een leuke line als hij langskomt. Ietsjes beter dan z'n voorganger maar 't scheelt niet heel veel.

Kos
Ik vind het zo grappig dat er ook een echte hiphouse track opstaat. lekker trendy. .

avatar van Osiris Apis
Dat klinkt wel erg fout. Welk nummer is dat? De club versie van Talk Like Sex?

The Polo Club

RedLightCityBoy
Slist Kool G Rap altijd? ken niet veel van hem maar op Talk Like Sex vind ik het behoorlijk hinderlijk.

Harco
De ene keer valt het meer op dan de ander.

avatar van Anne Maaike
Het album begint sterk. Vooral tot en met nummer 3. Daarna zakt het een beetje in. Desalniettemin is dit weer een vermakelijk album van dit duo. Maar niet hun beste.

avatar van MAS
MAS
Ik vind de andere 2 albums ook iets beter maar dit is ook zeker een geniaal album van Kool G Rap en DJ Polo.

avatar van gweah
Ik vind dit juist wel hun beste album. Met afstand eigenlijk. Wat een zalige beats, van de hand van een jonge Large Professor. En over Kool G. Rap, een van de beste MC's allertijden, hoeven we het natuurlijk niet te hebben.

Toen ik het album voor de eerste keer hoorde moest ik even wennen aan het moordende tempo van sommige beats, als midden jaren negentig hip hopper was ik toch wat minder BPM gewend. Maar ze passen G Rap's scheermessen-flow als een handschoen.

Ik heb de gatefold LP (4xLP!! incl remixes) maar zoek nog de CD.

avatar van -SprayIt-
Wat een lekkere plaat zeg. Ben meestal van de wat latere hiphop, laten we zeggen vanaf 1993, maar deze is net wat strakker, harder en sneller dan andere platen uit die periode. Heerlijke teksten op Talk Like Sex, fijne beat op de opener.